abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Donya SofiaL'alcalde d'Eivissa i vicepresident del Grup, Rafael Ruiz, agraeix a la Reina Donya Sofía el compromís amb Eivissa i amb les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i el suport al VIII Cicle de Música de Cambra que connecta cultura i patrimoni en espais monumentals.

Eivissa, Divendres 26 de novembre de 2021. Sa Majestat la Reina Donya Sofia ha presidit a Eivissa el concert del VIII Cicle de Música de Cambra a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que ha tingut com a escenari l'Església de Santo Domingo, ubicada al nucli històric de Dalt Vila. Acompanyada de l'amfitrió i alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, juntament amb representants del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i autoritats autonòmiques i locals, la Reina Sofia ha gaudit del concert ofert en col·laboració amb l'Escola de Música Reina Sofia.

L'alcalde d'Eivissa ha recordat que “l'octubre del 2020, a causa de la situació sanitària, el concert previst es va suspendre i, des de la Casa Reial, se'ns va manifestar el compromís de la Reina Donya Sofia a assistir a aquest esdeveniment cultural quan es reprengués. I així ha estat, per això vull agrair a la Reina Donya Sofia la seua presència i el seu compromís amb Eivissa i amb el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya”.

Com a vicepresident de la Comissió Executiva del Grup, Rafael Ruiz ha afegit que “és per a aquesta ciutat i per a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya un orgull comptar amb el suport de la Reina Sofia, en un Cicle de Música de Cambra que recorre les 15 ciutats i que connecta l'ensenyament de la música clàssica i els joves talents de l'Escola Superior de Música Reina Sofia amb els Béns del Patrimoni Mundial de les nostres ciutats, reconeguts a nivell mundial”.

Rafael Ruiz ha subratllat que “per a les nostres ciutats, aquest programa és una de les cites destacades dins de les agendes culturals de les 15 ciutats UNESCO que durant tants anys han treballat per potenciar el binomi de cultura i patrimoni. La cultura és un senyal d'identitat d'aquest conjunt de ciutats excepcionals, autèntics museus a l'aire lliure, que representen el pas de totes les civilitzacions i que ens fan sentir orgullosos de ser un dels països amb més béns a la Llista de la UNESCO”.

L'alcalde d'Eivissa ha conclòs agraint a la Reina Donya Sofia el seu compromís amb un cicle de concerts que "connecta la cultura amb espais emblemàtics, escenaris únics com és l'Església de Santo Domingo". També ha agraït la generositat del Bisbe d'Eivissa i el suport dels veïns i veïnes que han gaudit de l'esdeveniment: “La cultura i la música són segells d'identitat i, sens dubte, associats als nostres béns patrimonials constitueixen un dels atractius més importants per a diversificar l'economia i oferir nous incentius turístics, en un moment de reactivació econòmica com ara”.

El concert ha comptat amb la soprano Annya Pinto; la mezzosoprano Olga Syniakova, el tenor Jorge Puerta i el baríton Gabriel Alonso, acompanyats al piano per Duncan Gifford, que han interpretat obres de Mozart, Donizetti, Verdi, Brahms, Duparc, Ravel, Bizet i Guastavino.

Aquest divendres també s'han celebrat concerts al Museu Arqueològic d'Alcalá de Henares i a la Catedral Vella de Salamanca i demà dissabte a la Sala Orive de Còrdova i a l'auditori de San Francisco de Ávila. Al mes de desembre, el cicle arribarà a les ciutats de Sant Cristòfol de la Llacuna, Tarragona, Baeza i Úbeda.

El VIII cicle Música de Cambra a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya porta al públic, de forma gratuïta, una selecció de la millor música de cambra a espais històrics, civils i religiosos, de les 15 ciutats espanyoles incloses a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO que serveixen d'escenaris excepcionals per a la celebració d'aquests concerts. Les actuacions es desenvolupen entre els mesos d'octubre i desembre i són a càrrec de les agrupacions de cambra de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, considerada un dels centres d'alta formació musical més prestigiosos del món.

Wpp