abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Antonio Rodríguez Osuna GCPHEEl president del Grup i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, reclama l'assignació directa dels fons europeus perquè les 15 Ciutats Patrimoni puguin impulsar el turisme i la posada en valor del Patrimoni Mundial. El president ha participat en el programa "Hoy por Hoy" de la Cadena SER.

Mèrida, dimarts 3 d'agost de 2021. El president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, ha recordat que "Espanya és el quart lloc del món amb béns declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, entre els quals s'inclouen 49 béns concrets i a més 15 ciutats, els nuclis històrics de les quals en el seu conjunt han estat declarats Patrimoni Mundial. La conservació d'aquests béns per a les generacions futures suposa enormes inversions per als ajuntaments d'aquestes 15 ciutats, més amb les necessitats socials generades per la pandèmia, de manera que reclamem una línia d'assignació directa dels fons de resiliència de la Unió Europea per poder mantenir el nivell dels nostres serveis públics i a més escometre la restauració de nous jaciments arqueològics".

El president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat ha intervingut en el programa "Hoy por Hoy" de la Cadena SER, conduït per Pedro Blanco, on ha subratllat "la lluita diària de les 15 ciutats, per exemple amb les companyies elèctriques, per soterrar els cables elèctrics. El reconeixement integral dels nuclis històrics de les nostres ciutats per part de la Unesco és un honor, però també una gran responsabilitat, i el nostre repte és garantir la conservació del patrimoni".

A preguntes del periodista Pedro Blanco, Rodríguez Osuna ha recordat que "Mèrida té 31 monuments, a més del nucli històric. La ciutat ara mateix està plena de turistes i és difícil trobar habitacions, amb gran èxit del Festival Internacional de Teatre Clàssic i l'actuació brutal ara mateix de Carlos Latre, que jo recomano. El mateix passa en la majoria de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat, amb gran afluència de turistes. Jo sempre dic que sóc alcalde de Mèrida i alcalde de les 15 ciutats del Grup, les més boniques del món".

L'espai 'La Mirada Viajera' s'ha dedicat a les destinacions Patrimoni Mundial, amb connexions en directe des d'Àvila, on han confirmat que, "no deixen d'entrar turistes per la Muralla" i, a més del nucli històric, també són Patrimoni Mundial 10 monuments, 7 esglésies i 3 convents. Així mateix, en connexió en directe des d'Úbeda, han recordat que és la segona ciutat d'Europa amb més monuments per metre quadrat.

El president de Ciutats Patrimoni de la Humanitat ha conclòs posant l'accent en que el Grup "és una associació amb 28 anys d'història i una de les més antigues d'Europa, que està integrada per alcaldes i alcaldesses de tots els partits polítics i som un referent ja que totes les decisions es prenen per consens. Ens reunim un cop al trimestre en Assemblea i la Comissió Executiva, integrada pels alcaldes d'Eivissa, San Cristóbal de la Laguna, Salamanca, Santiago de Compostel·la i Mèrida, es reuneix quinzenalment. Som un exemple d'unitat i el reconeixement de Patrimoni Mundial és un gran incentiu per a les nostres ciutats en aquests moments de reactivació del turisme, sobretot nacional".

Wpp