Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE a FiturEl Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i Turespaña han presentat a FITUR el Pla operatiu 2021 que inclou la promoció en els principals mercats emissors internacionals. Les Ciutats Patrimoni i Paradores de Turismo realitzaran presentacions conjuntes a París, Lisboa, Munic, Frankfurt, Seül, Tòquio i la costa est dels EUA.

Madrid, Dijous 20 de maig de 2021.- El president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, ha presentat avui el Pla d'acció 2021, que ha signat juntament amb el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, per a la promoció de les 15 ciutats espanyoles amb el segell Unesco als principals mercats internacionals d'Europa, Estats Units i Àsia. La presentació d'aquest pla ha tingut com a escenari l'estand de Turespaña a FITUR i a l'acte han assistit alcaldes i alcaldesses de les 15 ciutats, que també han estat presents després en la presentació del Pla d'acció 2021 amb Paradores.

Segons ha explicat Rodríguez Osuna, "el conveni amb Turespaña inclou presentacions en mercats d'origen dirigides a professionals de sector, als mitjans de comunicació i al públic en general. En 2021 ja tenim programades cites a París; Lisboa, Frankfurt, Munic, Tòquio i Seül. Ens anem a dirigir a tots aquests mercats emissors, convençuts que turistes de tot el món volen fer la maleta i viatjar a les nostres ciutats atrets per la cultura, els monuments, la gastronomia, els espais naturals i els grans esdeveniments, sabent que les nostres ciutats són destinacions segures. Creiem que és el moment de la reactivació dels viatges internacionals i per això llançarem una potent campanya de promoció de la mà dels nostres socis preferents, Paradores de Turismo".

El president del Grup ha recalcat "el poder de convocatòria de les Oficines Espanyoles de Turisme, els equips es bolquen perquè aquestes presentacions internacionals siguin un èxit. La col·laboració de la Ambaixades i Consolats d'Espanya en aquests països, així com de l'Institut Cervantes, i la incorporació en molts d'aquests actes de Paradores, els converteix en autèntiques delegacions del millor de la Marca Espanya".

El secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha destacat que aquest FITUR suposa la demostració que "estam en l'inici de la recuperació turística, amb perspectives molt positives sobre la represa dels viatges internacionals i la relaxació de les restriccions de mobilitat a països com el Regne Unit o els Estats Units. Per això és el moment de tornar a impulsar la promoció internacional en els mercats estratègics internacionals i, sens dubte, les Ciutats Patrimoni i Paradores representen el millor de l'oferta turística d'Espanya, una aposta pel turisme de qualitat i un compromís amb l'excel·lència".

"Cada vegada hi ha més gent que ens vol visitar per la nostra proposta cultural, gastronòmica i patrimonial, de manera que amb els fons de recuperació europeus tenim una oportunitat històrica per col·locar a les Ciutats Patrimoni, autèntics museus a l'aire lliure, en el lloc que mereixeu a nivell internacional", ha afegit Fernando Valdés.

La presentació del pla d'acció ha comptat amb la presència de Miguel Sanz, director general de Turespaña; juntament amb els alcaldes i alcaldesses d'Alcalá d'Henares (Javier Rodríguez Palacios); Àvila (Jesús Manuel Sánchez Cabrera), Baeza (Lola Marín), Càceres (Luis Salaya), Còrdova (José Maria Bellido), Ibiza/Eivissa (Rafael Ruiz), Salamanca (Carlos García Carbayo), Sant Cristóbal de la Laguna (Luis Yeray Gutiérrez), Santiago de Compostel·la (Xosé Antonio Sánchez Bugallo), Tarragona (Pau Ricoma), Toledo (Milagros Tolón) i Úbeda (Antonia Olivares).

A l'acte també han assistit la coordinadora de la comissió de Turisme del Grup, Pilar Amor (Mèrida), juntament amb els regidors de Turisme d'Alcalá (María Aranguren); Àvila (Carlos López), Baeza (Ana Rodríguez), Càceres (Jorge Villar), Santiago de Compostel·la (Gumersindo Guinarte), Salamanca (Fernando Castaño), Segòvia (Gina Aguiar), Toledo (Francisco Rueda) i Úbeda (Elena Rodríguez).

L'estand de Paradores de FITUR ha estat l'escenari de la foto de família dels alcaldes i alcaldesses del Grup, juntament amb el president de l'entitat, Óscar López, després de la presentació del pla operatiu de les dues entitats per a aquest any 2021.

El president del Grup, Antonio Rodríguez Osuna, ha recordat l'èxit de les presentacions conjuntes dirigides al mercat nacional, organitzades a l'Ajuntament de Sevilla i al Museu Thyssen-Bornemisa a Madrid, i ha afegit que "en el nostre pla per al mercat internacional, en col·laboració amb Turespaña, ja tenim agendadas les noves campanyes a París, Lisboa, Munic, Frankfurt, Seül, Tòquio i la costa est dels EUA".

La col·laboració entre ambdues entitats s'estén a altres camps: "Sumarem a aquestes accions una nova línia de treball comú per dur a les nostres 15 ciutats els Objectius de Desenvolupament Sostenible, seguint el bon camí emprès per Paradores en el camp de la Sostenibilitat, amb l'organització d'unes jornades destinades al nostre caps de turisme, que se celebraran al Parador d'Alcalá aquesta tardor", ha afegit Rodríguez Osuna, qui també ha destacat "la important col·laboració de Paradores a la Nit del Patrimoni, l'esdeveniment cultural per excel·lència en les nostres ciutats, que se celebra el proper dissabte 18 de setembre".

Per la seva banda, el president de Paradores, Óscar López, ha subratllat la potència d'una aliança "amb la qual ens hem avançat per reactivar el turisme segur i de qualitat en el mercat nacional. Ara fem un pas més, just quan és el moment perfecte per fer el salt a la promoció internacional, amb una proposta en què Ciutats Patrimoni i Paradores mostrem al món el millor d'Espanya: la nostra història, la nostra cultura i la nostra gastronomia. Convido a tots a gaudir de les Ciutats Patrimoni i de Paradores, una cadena certificada amb el segell de l'ICTE de Turisme segur".

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya té com a objectiu actuar de manera conjunta en la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Onze ciutats del Grup (Alcalá d'Henares, Àvila, Càceres, Còrdova, Conca, Mèrida, Salamanca, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Toledo i Úbeda) compten amb un Parador de Turisme i està en fase de construcció del Parador d'Eivissa, al castell de Dalt Vila.

Wpp