Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE xarxa destinacions turístiquesAvui s'ha celebrat la primera reunió telemàtica de les 15 ciutats amb el president de Segittur.

Mèrida, divendres 5 de febrer de 2021.- El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya lidera un equip de treball d'innovació turística centrada en el patrimoni, dins de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, de la qual va començar a formar part el passat mes de desembre. El nou equip de treball ha celebrat avui la seua primera reunió telemàtica, amb la participació del president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, juntament amb el president de Segittur, Enrique Martínez.

La responsable de la Comissió de Turisme del Grup i regidora de Mèrida, Pilar Amor, ha explicat que "en aquesta reunió s'ha proposat al Grup liderar un equip per desenvolupar solucions intel·ligents en destinacions patrimonials. A més, ens han informat de la important partida pressupostària que es destinarà a l'aplicació de solucions tecnològiques en espais patrimonials procedents del Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència de la Unió Europea".

Amb la participació del director de Desenvolupament i Innovació de Seggitur, Carlos Romero, i també de la regidora de Turisme d'Eivissa, Dessiré Ruiz, en aquesta primera reunió telemàtica ja s'han compartit bones pràctiques i els resultats de projectes d'informació turística i senyalització intel·ligent, en una trobada que ha comptat amb tècnics de turisme de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat,

El president del Grup de Ciutats Patrimoni i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, ha pres la paraula a l'inici de la reunió per agrair a tots la seua implicació i ha assegurat que "formar part d'aquesta Xarxa suposa un pas més en la nostra tasca de conservació i difusió del patrimoni cultural, a través de noves eines que també ens permetran avançar en reptes com són la digitalització, la sostenibilitat i la promoció de les nostres destinacions turístiques, amb criteris d'innovació i accessibilitat".

L'adhesió de tot el Grup a la Xarxa es va aprovar en l'Assemblea d'alcaldes i alcaldesses celebrada el passat 17 d'octubre a Úbeda. Aquesta col·laboració té dos vessants: d'una banda, el GCPHE passa a formar part de la Xarxa com a membre institucional, la qual cosa suposa que les 15 ciutats del Grup formaran part de la Xarxa com a membres titulars. Des de 2019 ja s'havien adherit Alcalá d'Henares; Càceres, Conca, Salamanca i Toledo. Santiago de Compostel·la es troba també en fase d'incorporació des de setembre d'aquest any. Des del passat mes de desembre, se sumen a la xarxa 8 ciutats més del Grup: Àvila, Baeza, Còrdova, Ibiza/Eivissa, Mèrida, San Cristóbal de la Llacuna, Segòvia, Tarragona i Úbeda.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu de la qual és actuar de manera conjunta en la defensa dels el patrimoni cultural i la promoció turística de les ciutats que el componen: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda