abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE en TVEl Grup de Ciutats Espanyoles Patrimoni de la Humanitat i RTVE posen en marxa la quarta temporada de la sèrie documental en 4k "Ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat". Baeza, San Cristóbal de la Laguna, Tarragona i Úbeda protagonitzaran l'última entrega de la sèrie, que s'estrenarà al desembre de 2019.

Madrid, 12 de febrer de 2019.- Aquest matí ha tengut lloc a la seu de RTVE a Prado una reunió de coordinació i posada en marxa de la propera temporada de la sèrie documental que l'Ens Públic està dedicant a les 15 ciutats espanyoles inscrites en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. En la trobada han participat el president del Grup de Ciutats Patrimoni i alcalde de Conca, Ángel Mariscal; Samuel Martín Mateos, director de La 2; Belén Molinero, directora de la sèrie; i Juan Luis Morales, productor d'aquesta.

Durant la reunió s'ha fet balanç de la tercera temporada, emesa per RTVE a La 2 i el Canal Internacional el passat mes de desembre i dedicada a les ciutats de Còrdova, Conca, Alcalá de Henares i Eivissa/Ibiza. Aquests programes van ser seguits per una mitjana de 700.000 espectadors, duplicant l'audiència habitual de La 2 i han rebut nombrosos elogis per la qualitat dels guions i la bellesa de les imatges amb què va retratar la vida quotidiana i la riquesa patrimonial de les quatre ciutats UNESCO. La sèrie de RTVE s'està presentant en nombroses fires internacionals on està provocant un gran interès i s'espera sigui comercialitzada en els propers mesos en diversos països europeus.

La producció i enregistrament de la quarta i última temporada de la sèrie documental es posarà en marxa aquest mateix mes amb les primeres localitzacions i rodatges en les ciutats que tancaran aquest ambiciós projecte artístic i tecnològic de RTVE i el Grup de Ciutats Patrimoni: Baeza, Sant Cristóbal de la Laguna, Tarragona i Úbeda.

La sèrie "Ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat" va néixer el 2016 de la signatura d'un conveni de col·laboració entre RTVE i el Grup de Ciutats Espanyoles Patrimoni de la Humanitat. Basada en una idea original i dirigida per Belén Molinero, està sent rodada a Ultra Alta Definició amb tractament d'Alt Rang Dinàmic (HDR) i amb so 5.1, el que situa a aquest producte en la més absoluta innovació tecnològica. La sèrie compta amb rodatge d'interiors i exteriors naturals, plànols aeris, imatges de drons, caps calents i càmeres steadicam. A més, la sintonia original, així com part de la banda sonora, han estat gravades per l'Orquestra de RTVE.

Àvila, Alcalá d'Henares, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Ibiza, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda són les ciutats protagonistes dels 15 documentals, la primera temporada de la qual va emetre RTVE el 2016.