Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

CPHE previa a FiturA les jornades pre FITUR de Turespaña, el Grup ha presentat el seu Pla Operatiu de Turisme 2019. L'alcalde de Cuenca ha destacat l'aposta pel turisme cultural de qualitat que es va iniciar amb la creació del Grup de fa més de 25 anys.

Àvila 23 de gener 2019.- L'alcalde de Conca i president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya (GCPHE), Ángel Mariscal ha participat en una reunió amb els directors de les oficines de turisme d'Espanya a l'exterior, en la ciutat d'Àvila, on Turespaña celebra la seva trobada anual pre FITUR.

Mariscal ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació que, després de 25 anys d'existència, el GCPHE, és una xarxa consolidada de 15 ajuntaments que treballa per la conservació del patrimoni, la promoció de la cultura i el turisme. Col·labora amb Turespaña des de l'any 2001 i gràcies a aquesta aliança la marca Ciutats Patrimoni de la Humanitat es promociona en els mercats d'origen.
En les jornades d'Àvila, el Grup ha presentat a Turespaña el seu Pla Operatiu de Turisme 2019, en què Ángel Mariscal ha demanat als 33 directors de les oficines exteriors de turisme que utilitzin la infraestructura del Grup, dels ajuntaments que l'integren: regidories, tècnics i del material. Ha aprofitat la trobada per felicitar Turespaña per les excel·lents dades turístiques i ha demanat que es mantingui i millori la col·laboració entre ambdues institucions.
El regidor ha destacat l'aposta pel turisme cultural i de qualitat que es va iniciar amb la creació del Grup, com a alternativa al turisme de 'sol i platja' i que després de 25 anys s'està consolidant com a font generadora de prosperitat i ocupació local.

Les Ciutats Patrimoni estaran presents a les grans fires i salons internacionals de turisme, en presentacions i jornades de comercialització que Turespaña portarà a terme en mercats d'origen d'Edimburg, Moscou, Mèxic ia les ciutats de Miami, Nova York i Boston als EUA amb la finalitat d'incrementar el percentatge de turistes estrangers, l'estada i la despesa mitjana en destinació.
En la trobada mantinguda amb els responsables de Turespaña també han estat presents l'alcalde d'Àvila, José Luis Rivas, el responsable de Turisme de la Diputació provincial, Rafael Pérez, el delegat territorial de la Junta, José Francisco Hernández, i representants de la Xarxa de Juderías, a la qual pertany Àvila.