Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad RTVE

LA SÈRIE DOCUMENTAL DE RTVE "CIUDADES ESPAÑOLAS PATRIMONIO DE LA HUMANIDAD" ESTRENA DIUMENGE LA SEUA TERCERA TEMPORADA, AMB NOUS CAPÍTOLS DEDICATS A CÒRDOVA, CUENCA, ALCALÁ D'HENARES I IBIZA/EIVISSA

Àvila, 7 de desembre de 2018.- El proper diumenge 9 de desembre, a les 20,30 h a La 2, Còrdova obre la nova entrega de la sèrie documental de RTVE a 4K 'Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad', que torna a La 2 després d'emetre el 2017 els capítols dedicats a Càceres, Toledo, Salamanca i Mèrida. Les següents entregues tendran lloc el 16 de desembre, Conca, el 23 serà Alcalá d'Henares, i Ibiza/Eivissa tancarà la tercera temporada el diumenge 30 de desembre.

La sèrie documental, que s'emetrà també a través de TVE Internacional, neix de la signatura d'un conveni de col·laboració entre RTVE i el Grup de Ciutats Espanyoles Patrimoni de la Humanitat, està basada en una idea original i dirigida per Belén Molinero, i ha estat rodada a Ultra Alta Definició amb tractament d'Alt Rang Dinàmic (HDR) i amb so 5.1, el que situa a aquest producte en la més absoluta innovació tecnològica. La sèrie compta amb rodatge d'interiors i exteriors naturals, plànols aeris, imatges de drons, caps calents i càmeres steadicam. A més, la sintonia original, així com part de la banda sonora han estat gravades per l'Orquestra de RTVE.

Àvila, Alcalá d'Henares, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda són les ciutats protagonistes dels 15 documentals, la primera temporada la va emetre RTVE a 2016, en els quals es ve mostrant la riquesa cultural i històrica que les ha fet mereixedores del distintiu de Ciutats Patrimoni de la Humanitat.

La ciutats de Sant Cristóbal de la Laguna, Tarragona, Baeza i Úbeda tancaran el 2019 aquest projecte coproduït pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, l'entitat que aplega la 15 ciutats espanyoles inscrites en la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.