Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Foro CuencaConca acollirà l'Assemblea d'Alcaldes i Alcaldesses del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat el dissabte 17 de novembre en un acte que tindrà lloc al Museu d'Art Abstracte Espanyol, presidida pel seu president i alcalde de Conca, Ángel Mariscal, que ha agraït a aquesta institució la cessió de les seves instal·lacions per a la trobada.

Dissabte i diumenge, el programa de RNE 'No e un día cualquiera', dirigit i presentat per la periodista Pepa Fernández, s'emetrà des del Teatre-Auditori coincidint amb la celebració de les activitats organitzades pel GCPH i incloent-les en la seva temàtica i amb motiu del 25 Aniversari de la creació del Grup.

Prèviament, el divendres 16 de novembre, es reunirà la Comissió Executiva del Grup en el despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament, després de la qual cosa, tindrà lloc l'acte en el qual Àngel Mariscal lliurarà a Sa Majestat la Reina Sofia el Premi Patrimoni 2018 a l'Espacio Torner. El lliurament coincideix amb la celebració de l'Assemblea d'Alcaldes en l'últim trimestre de l'any, a la ciutat que aquest any tingui la presidència del Grup, Conca.

Una setmana en què el Patrimoni i les Ciutats reconegudes per la UNESCO seran les protagonistes del Fòrum internacional 'Les Ciutats Europees Patrimoni de la Humanitat al segle XXI: Reptes i Oportunitats' organitzat pel Grup juntament amb el Ministeri de Cultura i Esport els dies dimecres 15 i dijous 16 de novembre. Es tracta d'un espai de reflexió i debat, en el qual es donaran cita investigadors, experts, tècnics, gestors, professors, representants d'entitats públiques i privades de referència a la gestió per compartir inquietuds, bones pràctiques i buscar solucions davant problemes i reptes comuns.

El president del Grup ha indicat que s'esperen participants procedents dels països europeus Portugal, Itàlia, Alemanya, França, Àustria, Regne Unit, Hongria, Suècia i Espanya, més Brasil i Mèxic.
Amb aquestes activitats el Grup clausura les activitats del 25 Aniversari de la seva creació.

Enllaç a:
· Programa del Foro Cuenca 2018