abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Mecenatge i Patrimoni CulturalEl Pla de conservació i manteniment de les murades d’Eivissa exemple de la col·laboració privada en ciutats patrimoni al seminari sobre Mecenatge i Patrimoni Cultural que té lloc a Tarragona.

El regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, i la tècnica de Patrimoni, Rosa Gurrea, han assistit al seminari Mecenatge i Patrimoni Cultural, que té  lloc fins demà a Tarragona en el marc de les activitats  que organitza el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya.

Durant aquest seminari, en el que s’ha tractat el finançament privat a les ciutats patrimoni d’Espanya, el regidor ha presentat l’experiència de col.laboració entre les institucions públiques i Fundatur en la posada en marxa del Pla de rehabilitació de les murades d’Eivissa.

El regidor de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, ha explicat que, precissament aquesta col.laboració privada ha permès poder plantejar la realització d’un projecte complet i d’envergadura, com és el de conservació i manteniment integral de les murades d’Eivissa, un dels bens declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.
El pressupost total del Pla de Murades ha estat de 1’2 milions d’euros dels quals 800 mil els aporta la Fundació de Turisme com a entitat privada, i la resta, 400 mil euros, el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat.

Tur, ha afirmat que ‘un dels reptes que tenen actualment les administracions públiques és el d’atreure aquest finançament privat perquè les administracions locals, i és una problemàtica que es repeteix als indrets amb bens declarats Patrimoni Mundial, no tenen la capacitat econòmica per abordar el manteniment d’aquests bens d’una manera completa per sí sols’.