Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

La nit del patrimoniEl Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya ha presentat a Còrdova “La Nit del Patrimoni” que es celebrarà el 15 de setembre de forma simultània a les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat.
       
L’alcalde d’Eivissa i president de la Comissió de Cultura del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, Rafa Ruiz i la presidenta del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, Isabel Ambrosio han presentat aquest matí a la ciutat de Còrdova l’esdeveniment “La Nit del Patrimoni”, que es celebrarà el proper 15 de setembre de forma simultània a les 15 ciutats que formen part del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya. Aquest és un l’esdeveniment més important de la programació del 25è aniversari del Grup que es celebra al llarg de tot l’any 2018.

El 15 de setembre a partir de les 21.25 hores, començaran a les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat diferents activitats culturals, socials i festives fins a les 1.00 hores. “La Nit del Patrimoni”, està formada per quatre seccions i apartats: ESCENApatrimonio, ABIERTOpatrimonio, VIVEpatrimonio i BOAMISTURAlaberintoslíricos.

Pel que fa a la secció ESCENApatrimonio, la ciutat d’Eivissa acollirà l’espectacle Cul de Sac (Suite Juan Muñoz), de la  companyia Kor’Sia. Obra inspirada en l’escultor Juan Muñoz, Premi Nacional de les Arts Plàstiques i autor de l’obra emblemàtica “Double Bind”. Aquests espectacles estan finançats íntegrament pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat.

La secció ABIERTOpatrimonio consisteix en l’apertura des de les 21.25 hores fins a les 1 hores  d’espais patrimonials i culturals oberts fora del seu horari habitual. A la ciutat d’Eivissa els espais que es podran visitar durant “La Nit del Patrimoni” seran: el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE), el Museu Puget, Madina Yabisa, Baluard de Sant Pere, l’Arxiu Històric d’Eivissa (AHE), Can Botino, la Sala Refectori de l’Ajuntament Vell, el Claustre de l’Ajuntament Vell, el Baluard de Santa Tecla, la Catedral i l’esglèsia de Santo Domingo.

Respecte a la secció VIVEpatrimonio, les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat organitzaran activitats d’animació, oci i culturals a diferents espais públics de la ciutat.

Finalment, BOAMISTURAlaberintoslíricos serà el final del projecte d’intervenció urbana del col·lectiu Boamistura que ha desenvolupat durant el 2017 a les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat. Les 15 ciutats projectaran la pel·lícula “Laberintos Líricos” que recull el procés d’intervenció realitzat. En concret a la ciutat d’Eivissa, l’intervenció de Boamistura va estar exposada al Baluard de Sant Pere, i el vers elegit fou “Flueix vers mi de nou presència”, de Marià Villangómez.

La presidenta del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya i alcaldessa de Còrdova, Isabel Ambrosio, ha agraït la feina feta durant aquest darrer any en l’organització dels actes de celebració del 25è aniversari per la Comissió de Cultura que presideix l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz ha volgut destacar que ‘és una nit molt especial per a que la ciutadania i els visitants puguin gaudir dels llocs més emblemàtics de les ciutats Patrimoni de la Humanitat, obrint espais fora del seu horari habitual’.