Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE a París

Les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya es promocionen al mercat francès en el saló del Turisme de París.

Àvila, 15 de març de 2018.- El Grup Ciutats Patrimoni participa a la fira Salon Mondial du Tourisme que se celebra al Parc d'Exposicions Porte de Versailles de París del 15 al 18 de març de 2018. Es tracta d'una de les fires generals de turisme més importants de França per descobrir tendències i novetats del mercat i del sector. Aquest any celebra la seva 43a edició i comptarà amb noves àrees temàtiques. Segons informacions de l'organització, l'any passat aquest esdeveniment va comptar amb més de 105.000 visitants.
Les Ciutats Patrimoni disposen en aquest esdeveniment d'un espai propi dins de l'estand de Turespaña la coordinació del qual va a càrrec de l'OET de París, des de la que la tècnic Josefa Rus, en representació del Grup, presentarà l'oferta turística, patrimonial i cultural de les 15 ciutats.


El mercat francès
Segons "Le Memento du Tourisme" publicat per la Direcció General d'Empreses, Espanya es manté com a destinació internacional preferida per als francesos, amb una quota de mercat del 19,1% sobre el total de viatges internacionals, seguida d'Itàlia (13,6 %), Bèlgica i Luxemburg (7,8% tots dos) i Regne Unit (6,2%).
Des de l'any 2010 el mercat francès ve creixent de forma ininterrompuda. L'any 2016 van visitar Espanya 11,3 milions de turistes francesos, el que representa el 14,9% del total de turistes rebuts, situant a França en el segon lloc, pràcticament a l'una amb Alemanya i per darrere del Regne Unit. L'any va tancar amb creixements respecte a l'any anterior tant en el flux de turistes (+6,8%), com en la despesa total (+7,8%) i en les pernoctacions hoteleres (+7,3%) (INE ). Segons les últimes dades de Turespaña, els onze primers mesos de 2017 mostren una estabilitat en el flux de turistes (+0,4%) i un creixement en la despesa (+4,1%), en canvi les pernoctacions hoteleres han registrat un retrocés (-3,5%) (INE).

Per als francesos, els principals factors d'elecció d'una destinació internacional són el descobriment de cultures, el preu i el clima. Consideren a Espanya com la seva destinació preferida per vacances en família i vacances de baix pressupost, pel fet que ofereix serveis i infraestructures qualitatius, àmplia diversitat d'activitats en destí i preus competitius (TourHebdo). Valoren l'estil de vida espanyol i tenen consolidada la imatge del nostre país com a destinació cultural (només per darrere d'Itàlia) i de sol i platja.

Pla Operatiu de Turisme del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya
El Pla Operatiu del Grup per 2018 continuarà amb la línia de promoció, representació i comercialització de les 15 Ciutats sota el segell de qualitat excepcional que atorga formar part de la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. En aquesta ocasió, el Pla estarà marcat també per les celebracions del 25 Aniversari de la creació del Grup i inclourà diverses celebracions i accions commemoratives especials. 2018 és a més l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.
A més de dur a terme diverses presentacions directes i exposicions, al llarg de l'any està previst participar en els principals esdeveniments i fires nacionals i internacionals del sector, tant en els principals mercats emergents com en els més consolidats; Salon des Vacances (Brussel·les), Reisen Hamburg (Hamburg), Salon Mondial du Tourisme (París), ITB Berlín i WTM Londres, ITB Àsia (Singapur), JATA Tòquio i CITM Xina entre d'altres fires, estan incloses en el Pla Operatiu.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu de la qual és actuar de manera conjunta en la defensa i la promoció cultural i turística del patrimoni de les 15 ciutats que el componen, els cascos històrics de les quals han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni Mundial: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.