Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Fira HamburgLes Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya es promocionen al mercat alemany, a la fira de turisme d'Hamburg.

Àvila, 8 de febrer de 2018.- Les Ciutats Patrimoni de la Humanitat continuen amb les accions de promoció previstes en el Pla Operatiu 2018 amb una nova campanya internacional per a la captació de viatgers a la fira de turisme alemanya Reisen Hamburg.
La fira, que té lloc del 7 al 11 de febrer i està destinada principalment al consumidor final, és la més important del sector turístic en el nord d'Alemanya i compta amb una participació mitjana de 800 expositors i 70.000 visitants.

Les Ciutats Patrimoni disposen en aquest esdeveniment d'un espai propi dins de l'estand de Turespaña la coordinació va a càrrec de l'OET de Berlín, des del qual la tècnic del Grup presentarà l'oferta turística, patrimonial i cultural de les 15 ciutats.

El mercat alemany:

Alemanya és un dels països europeus amb major propensió al turisme, sent el viatge de vacances una de les prioritats de consum. Espanya és el primer destí dels alemanys a l'estranger, amb una quota de mercat del 14,8%, seguit d'Itàlia (8,2%), Turquia (5,6%) i Àustria (4,6%).
Des de l'any 2011 el flux de turistes alemanys ve creixent de manera moderada a excepció del lleu descens experimentat el 2015 (-1,5%). L'any 2017 ens van visitar prop de 13 milions de turistes alemanys, el que situa a Alemanya en el tercer lloc pràcticament al mateix temps que França (14,9%). Es van registrar creixements tant en el flux de turistes (+6,9%), com en la despesa (+5,7%) i en les pernoctacions hoteleres (+7,3%).
En els primers onze mesos de 2017 el mercat alemany mostra creixements, tant en el flux de turistes (+6,1%), com en la despesa (+10,4%) i en les pernoctacions hoteleres (+1,9%) (INE).

Pla Operatiu de Turisme del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya

El Pla Operatiu del Grup per 2018 continuarà amb la línia de promoció, representació i comercialització de les 15 Ciutats sota el segell de qualitat excepcional que atorga formar part de la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. En aquesta ocasió, el Pla estarà marcat també per les celebracions del 25 Aniversari de la creació del Grup i inclourà diverses celebracions i accions commemoratives especials. 2018 és a més l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.
A més de dur a terme diverses presentacions directes i exposicions, al llarg de l'any està previst participar en els principals esdeveniments i fires nacionals i internacionals del sector, tant en els principals mercats emergents com en els més consolidats; Fitur (Madrid), Salon des Vacances (Brussel·les), Reisen Hamburg (Hamburg), Salon Mondial du Tourisme (Paris), ITB Berlín i WTM Londres, ITB Àsia (Singapur), JATA Tòquio i CITM Xina entre d'altres.
El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu és actuar de manera conjunta en la defensa i la promoció cultural i turística del patrimoni de les 15 ciutats que el componen, els cascos històrics han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni Mundial: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.