Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE

Divendres 15 de setembre es va celebrar a Madrid, a la seu de la Secretaria d'Estat de Cultura, la reunió de la Comissió d'Educació i Cultura del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. La reunió va estar presidida per l'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, que des de l'1 de juliol ostenta la presidència d'aquesta Comissió, i ha comptat amb l'assistència dels Regidors de Cultura de les 15 ciutats que formen la xarxa.

A la reunió s'han estudiat i debatut per la seva posada en marxa els projectes a desenvolupar al llarg de 2018 dins de l'àrea pedagògica i en la de divulgació musical. Així mateix, s'ha fet balanç del projecte Laberints lírics que el col·lectiu Boamistura està desenvolupant a les 15 ciutats i la tercera fase de la qual finalitza aquesta tardor a Alcalà, Tarragona i Eivissa.

Finalment, la Comissió ha començat els treballs de disseny i organització de les celebracions amb les que les 15 Ciutats Patrimoni commemoraran a partir de l'1 de gener de 2018 el 25 aniversari de la creació de la xarxa, que seran coordinades per la ciutat d'Eivissa.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu de la qual és actuar de manera conjunta en la conservació del patrimoni històric i cultural de les 15 ciutats que la integren, així com en la seua promoció turística nacional i internacional. Formen el Grup les ciutats d'Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda, totes elles reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni Mundial.