Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'EIVISSA

Núm. 8566
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança municipal reguladora de la publicitat exterior a la ciutat d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 17 de maig de 2019 el Ple de l'Ajuntament d'Eivissa va acordar l'aprovació inicial de la modificació dels articles 13 i 14 de l'Ordenança reguladora de la publicitat exterior del municipi d'Eivissa.

En data 1 de juny de 2019 es publicar en el BOIB núm. 73 l'anunci pel qual queda exposada al públic l'acord inicial d'aprovació de la modificació de l'ordenança citada.

Durant el termini de trenta dies, comprès entre el dies 3 de juny de 2019 a 6 de juliol de 2019, ambdós inclosos, no s'han presentat al·legacions ni reclamacions; per la qual cosa, el ressenyat acord d'aprovació inicial queda elevat a definitiu, de conformitat amb allò previst a l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de bases de règim local (LBRL).

Mitjançant el present, es publica la modificació de l'Ordenança reguladora de la publicitat exterior, en compliment d'allò que es disposa a l'article 103 de la Llei 20/2006 de 15 de desembre, Municipal i de Règim Local de les Illes Balears, en relació amb l'article 113 de la mateixa Llei, a l'efecte de la seva entrada en vigor.

Contra el referit acord, que esgota la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el terme de dos mesos, a contar des de l'endemà a la publicació d'aquest edicte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, de conformitat amb el que estableixen els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Eivissa, 30 d'agost de 2019

L'alcaldessa acctal. ​​​​​​​Elena López Bonet

 

ANNEX

"Article 13. Concepte.

S'anomena tanca publicitària o suport fix a l'element format per materials consistents i duradors, de figura regular dotada de marc i destinat a la successiva col·locació de l'esmentat material imprès o adhesius, normalment de contingut variable en el transcurs del temps.

La concessió de la preceptiva autorització administrativa per a realitzar activitats publicitàries adherides a les tanques o suports està subjecta a l'obtenció prèvia de la corresponent llicència urbanística, en els termes que preveu la normativa urbanística d'aplicació.

Article 14. Requisits de les cartelleres o tanques publicitàries i condicions per a la seva instal·lació. Protecció de la legalitat urbanística i règim sancionador.

1. Els suports o tanques publicitàries no podran instal·lar-se en zones de sòl qualificades com a rústic o com a urbanitzable. Tampoc podran ser instal·lades a les façanes i mitgeres dels edificis, a l'interior de solars, i en els seus tancaments. S'exceptuen de l'anterior les zones de sòl urbà qualificades com Indústria o Indústria-Serveis (IN o IN-S), on es permet la instal·lació d'una sola tanca publicitària per parcel·la, de dimensions màximes de 4 metres d'ample i de 3 metres d'altura. L'altura màxima de la tanca amb l'estructura d'ancoratge al terra no podrà superar en cap cas els 5 metres d'altura des de la superfície del sòl. En aquesta qualificació de sòl, les tanques publicitàries de dues parcel·les contigües han d'estar separades un mínim de 8,00 metres entre si. En cap cas, es permetrà la superposició vertical de dues tanques publicitàries.

2. No s'autoritzaran tanques publicitàries quan perjudiquin la visió, il·luminació o ventilació dels buits dels habitatges o locals pròxims al lloc on s'instal·lin. En aquest sentit s'entén que perjudiquen la visió, il·luminació o ventilació, aquelles cartelleres que s'emplacen dins d'un sector esfèric de 120 graus d'obertura, amb eix perpendicular al pla de façana que contingui el buit considerat, i 3 metres de radi.

3. L'estructura de sustentació i els marcs d'aquests elements publicitaris han d'estar dissenyats i construïts, de manera que quedin garantides la seguretat pública, una adequada resistència als elements naturals, una digna presentació estètica, i queda prohibida en tot moment, la utilització de tirants com a mitjà de subjecció de l'estructura de sustentació de l'element.

4. El propietari o la propietària de la instal·lació publicitària haurà de mantenir-la en perfecte estat de seguretat i conservació durant tot el temps en què estigui col·locada, i tindrà l'obligació d'identificar les mateixes, a l'efecte haurà de col·locar, en lloc visible i dins del marc perimetral del suport, el nom de l'empresa de publicitat titular de la llicència.

5. En sòl de domini públic, només es permetrà la instal·lació de tanques publicitàries sotmeses a règim de concessió administrativa, com a conseqüència de concurs convocat per l'Ajuntament, i regulat pels plecs de condicions que s'estableixin a aquest efecte.

6. A l'incompliment de les limitacions previstes en els paràgrafs anteriors se li aplicarà el que preveu la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears, o disposició normativa vigent, en matèria de disciplina urbanística."