30 Apr, 2017

ajuntamentdaltvila

El termini de participació s'obre el 31 de març i es tancarà l'1 de juny de 2017 | El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya convoca el I Certamen de creació audiovisual per a joves "La meva ciutat és patrimoni de tots"; en col·laboració amb el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, podran participar joves d'entre 16 i 30 anys, en dues categories

Certamen Creación Audiovisual

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya (GCPHE), dins de la seva línia de treball per conscienciar la ciutadania sobre el valor del patrimoni que es troba en el seu entorn i de la necessitat de col·laborar en la seva preservació i manteniment de mateix, convoca un certamen de creació audiovisual dirigit a joves d'edats compreses entre 16 i 30 anys.

L'objectiu del certamen és difondre entre els joves els valors i la responsabilitat que comporta la declaració de Patrimoni Mundial per part de la Unesco a les 15 ciutats que componen el Grup: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Ibiza, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda. Així, mitjançant aquesta activitat, el Grup vol encoratjar els joves a conèixer i ajudar a protegir aquest patrimoni i potenciar, al mateix temps, l'ús de les noves tecnologies, desenvolupar la creativitat en el camp de la imatge i estimular la capacitat d'observació entorn de les 15 ciutats incloses a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

S'estableixen dues categories de participació: joves d'edats entre 16 i 18 anys, que han de presentar la obres al centre juvenil/regidoria de Joventut d'alguna de les 15 ciutats que formen el Grup, i joves d'entre 19 i 30 anys, que directament s'inscriuran en el certamen a través de la pàgina web www.ciudadespatrimonio.org.

Aquesta activitat es desenvolupa en el si de la Comissió de Patrimoni i Ciutat del Grup, que és l'òrgan encarregat de la gestió dels projectes relatius a la defensa, conservació i divulgació del patrimoni cultural que atresoren les 15 ciutats que formen la xarxa. Dins d'aquesta àrea destaquen els programes duts a terme i relacionats amb el medi ambient, l'urbanisme, l'arqueologia, la seguretat davant catàstrofes o la vessant pedagògica del patrimoni. Tots els projectes de Grup en aquest camp compten amb la col·laboració del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, a través de la Subdirecció General de Protecció del Patrimoni Històric.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni històric i cultural de les 15 ciutats que el componen, així promocionar l'oferta turística dels seus destins en els mercats nacionals i internacionals. Integren el Grup les ciutats espanyoles els conjunts històrics han estat inclosos per la UNESCO en la Llista del Patrimoni Mundial: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa / Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Enllaç a:
· Bases en pdf
· Full d'inscripció en pdf