Febrer 16, 2019

ajuntamentdaltvila

Patrimoni Gastronòmic 2019

Fins al 31 de març | Restaurants participants: Ca n’Alfredo, La Cava i Ebusus CBbC Restaurant, al centre de la ciutat; El Hotel Pacha i Sa Nansa, a l’avinguda Vuit d’Agost; Mikasa Ibiza Boutique Hotel i IT Ibiza, tots dos al port esportiu de Marina Botafoc; El Cigarral, a l’Eixample, i Casa Maca, a Cas Mut
Menú temàtic especial a un preu tancat de 20 euros (beguda no inclosa)

Per aquesta vuitena edició, s’ha plantejat als xefs el repte de dissenyar un menú inspirat tant en la tradició gastronòmica eivissenca com en els fogons d’altres països o ciutats declarades Patrimoni Mundial per l’UNESCO. Així, sense moure’s d’Eivissa, es podran tastar plats procedents de les cuines d’Argentina, Itàlia i Marroc, a més de descobrir la gastronomia de Toledo i Florència, o la regió italiana del Piamonte. En les seves propostes hi ha des de fórmules clàssiques del receptari eivissenc fins a noves formes per a cuinar ingredients comuns de la gastronomia illenca, a més d’exemples molt sucosos de fogons tan propers com els italians i magribins.

Eivissa ha inspirat els menús temàtics dels restaurants Ca n’Alfredo, Ebusus CBbC, Sa Nansa i El Hotel Pacha; IT Ibiza i Mikasa es basen en la cuina italiana, mentre La Cava ho fa en el Marroc, Casa Maca en Argentina i El Cigarral recull la tradició manxega de Toledo.

D’altra banda, el Taller de Cuina de Marga Orell ofereix deu cursos orientats a les famílies i particulars per aprendre a cuinar plats de la cuina turca, mallorquina, índia, mexicana, italiana, a més de receptes saludables i vegetarianes.

També, i específicament per als professionals, s’han organitzat dues jornades al febrer dedicades al porc negre i unes altres dues al març centrades en l’anyell eivissenc. El nombre de places està limitat a 20 i es donarà prioritat a cuiners i estudiants de cuina.

Patrimoni Gastronòmic és un certamen organitzat des de la regidoria de Comerç i Turisme d’Eivissa amb la participació del Consell d’Eivissa, la Pimeef i Sabors Ibiza-Eivissa.

Enllaç a:
· Fulletó Patrimoni Gastronòmic 2019
· Web Patrimoni Gastronòmic