Novembre 24, 2020

ajuntamentdaltvila

Dimecres 25 de novembre, de 19.30 a 21.30 h | Biblioteca Municipal, a la sala Jordi Juan Riquer i l’Espai Cultural de Can Ventosa
II Jornades d'Estudis Locals · Temàtica ‘Jueus i nazis a les Illes’ · L'entrada i participació en tots els actes és gratuïta prèvia sol·licitud al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Entre els dies 24 i 26 de novembre se celebrarà la segona edició de les Jornades d'Estudis Locals, una iniciativa de l'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera i de l'Ajuntament d'Eivissa, que comptarà amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Baleàrics, la UIB i el Fòrum de la Memòria d'Eivissa i Formentera.

Coincidint amb el 80 aniversari de la mort de Walter Benjamin i el 60 de la d’Albert Camus, el tema d’aquestes jornades de divulgació històrica, que es dediquen a la memòria del periodista i investigador eivissenc Xicu Lluy, serà Jueus i nazis a les Illes. Les xerrades es faran a la Biblioteca Municipal, la sala Jordi Juan Riquer i l’Espai Cultural de Can Ventosa de 19.30 a 21 hores i l’entrada i participació en tots els actes és gratuïta.

Dimecres 25:
19.30 h La persecució dels xuetes a Mallorca. Laura Miró. Historiadora i doctoranda sobre la questió xueta en els segles XIX i XX.
20.00 h Albert Camus i el seu combat contra el nazisme. A càrrec de Francesc M. Rotger, periodista i professor-tutor de la UNED Illes Balears
20.30 h Albert Camus i les Illes. A càrrec de Jaume Gomila Saura, professor i gestor cultural

Dimarts 24 de novembre les Jornades tractaran sobre temes com la intolerància i antisemitisme al món contemporani, nazis i feixistes a les Illes Balears o els Jueus refugiats a Eivissa. Dimecres es tractarà sobre la persecució dels xuetes a Mallorca, Albert Camus i el seu combat contra el nazisme i la relació de Camus amb les Illes. Finalment, dijous 26, les jornades es clouran amb unes ponències sobre la premsa local de l'època davant el nazisme, es parlarà sobre les nazis i jueus a Mallorca i sobre el filòsof Walter Benjamin i la qüestió jueva en el seu pas per les Pitiüses i Catalunya.

Enllaç a:
· Programa de les Jornades en pdf