Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la presidenta de la Fundación Turística y Cultural de las Illes Balears (Fundatur), Carmen Matutes, han signat aquest matí a Can Botino un conveni de col·laboració que permetrà invertir 1,2 milions d’euros en actuacions de millora de l’estat de conservació de les murades.

El conveni especifica que Fundatur aportarà 800.000 euros per poder dur endavant el projecte ja redactat per l’arquitecte Toni Marí al qual es recullen totes les patologies que té el monument i les actuacions que s’haurien de dur a terme per pal·liarles. L’Ajuntament aportarà la resta del finançament necessari i s’ocuparà de la licitació, la direcció d’obra i la seguretat de la mateixa.

A l’acte de signatura, l’alcalde ha agraït la sensibilitat de Fundatur a l’hora de decidir-se per aquest projecte i molt especialment la de la seva presidenta, ‘que des del primer moment va veure amb ulls aquest projecte i que permetrà posar les murades en perfecte estat de revista’. Ruiz ha recordat que les murades són el principal bé cultural de la declaració de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco i ha destacat que la signatura d’aquest conveni és una excel·lent notícia per a la ciutat i l’illa d’Eivissa.

La presidenta de Fundatur ha senyalat que l’entitat té una especial sensibilitat cap a la cultura i el turisme i que, amb els sous procedents de la venda del vaixell del que eren titulars, es va decidir fer aportacions a projectes d’aquest tipus. ‘Estam encantats i orgullosos de poder participar en aquest projecte’, ha afegit.

Segons recull el conveni, l’Ajuntament d’Eivissa té ara un termini màxim d’un any per treure a concurs públic les obres i es calcula que aquestes tindran una duració aproximada de dos anys. Per supervisar la correcta tramitació i execució dels treballs es constituirà una comissió mixta entre ajuntament i Fundatur que farà el seguiment del compliment del conveni.

L’alcalde ha explicat que l’estat general de la murada és bo i que pateix les patologies pròpies d’un monument de la seva antiguitat. Entre les principals actuacions que es desenvoluparan gràcies a aquest conveni s’han de destacar les següents:

  • Eliminació de vegetació.
  • Neteja de pintades i danys ocasionats a la murada.
  • Consolidació de murs i parapets.
  • Restitució d'elements com morters o pedres.
  • Neteja de fongs i altres elements biològics que es donen a les zones més humides i amb menys exposició al sol.
  • Neteja d'altres tipus de brutícia, com la creada per la caiguda d'aigua o per cristalitzacions de sals.
  • Reparació i seguiment de fisures.
  • Manteniment d’elements museogràfics exteriors, senyalètica i baranes.

 

Tall de veu de l’alcalde, Rafa Ruiz

Tall de veu de la presidenta de Fundatur, Carmen Matutes

Eivissa, 10 d’agost de 2016