Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L'alcalde valora els mèrits més que sobrats dels dos guardonats i la seva aportació a la societat eivissenca.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Cultura, Pep Tur, han anunciat aquest matí la concessió de la Medall d'Or de la ciutat d'Eivissa a l'esportista Paco Vázquez i l'entitat Creu Roja Eivissa. Els guardons s'aprovaran formalment demà en sessió plenària i es lliuraran el proper 5 d'agost en el tradicional esdeveniment inclós al programa de les Festes de la Terra.

Ruiz ha explicat que la medalla a Paco Vázquez reconeix la carrera del que probablement és el millor esportista que ha donat la nostra illa. Al resum que ha fet l'alcalde ha destacat els seus 17 anys com a jugador professional de bàsquet, els 515 partits disputats a la lliga ACB, els 587 triples convertits i les seves 12 internacionalitats amb la selecció espanyola. També ha recordat que va ser guanyador d'un títol de lliga, medalla de plata en un europeu amb la selecció sub -22, bronze amb l'absoluta al campionat d'Europa, guanyador d'un copa Korac, d'una copa FIBA, i subcampió de lliga en diverses ocasions.

“Però, al costat de tot això, parlam d'una persona que no ha deixat de banda la seva formació, que és llicenciat en Educació Física i entrenador, que presumeix de ser eivissenc i porta el nom de la ciutat i de l'illa per tot el món, i que a més és un magnífic exemple per a les noves generacions, a les que cada any ajuda a progressar gràcies al campus d'estiu que porta el seu nom i que desenvolupa cada any en col·laboració amb el Patronat Municipal d'Esports”, ha resumit l'alcalde.

Ruiz ha destacat també que es tracta de la primera vegada que un esportista rep el màxim guardó de la ciutat d'Eivissa.

Pel que fa a Creu Roja, l'alcalde ha reconegut la seva sorpresa pel fet que aquesta entitat encara no hagués rebut el reconeixement que s'aprovarà demà. Ruiz ha senyalat que potser ens hem anat acostumant a la feina que fa la seva plantilla i els seus col·laboradors però que això no ens ha de fer perdre de vista la gran importància que té i els beneficis que aporten a la societat.

L'alcalde ha destacat alguns dels programes que desenvolupa Creu Roja Eivissa com ara la seva feina en l'àmbit de la infància i l'adolescència, amb el projecte Aules sense fronteres, que dóna reforç escolar a infants de famílies en situació de vulnerabilitat social o l'atenció a persones en situació d'exclusió social, especialment a través de la Unitat d'Emergència, cada nit a peu de carrer i en estreta col·laboració amb els serveis socials municipals.

També ha recordat que treballen per aconseguir la reinserció laboral de col·lectius amb especials dificultats per accedir a la feina, a través del projecte d'Itineraris integrals d'accés a l'ocupació i que gestionen excedents alimentaris de la Unió Europea, reparteixen lots de primera necessitat, presten atenció a persones majors i amb discapacitat i donen servei de teleasistència.

“Creu Roja va néixer a la ciutat d'Eivissa a l'any 1903, i des d'aleshores, moltes han set les persones que han contribuit desinteressadament a que pugui portar endavant la seva tasca, amb donacions econòmiques, amb feina voluntària, com a professionals”, ha resumit Ruiz.

L'alcalde ha volgut manifestar la satisfacció de l'Ajuntament d'Eivissa per uns reconeixements “que honren als premiats però que també honren a la nostra ciutat per la seva contribució d'una ciutat més justa i solidària”.

Àudio presentació Medalla d’Or
Àudio Paco Vazquez
Àudio Creu Roja

Eivissa, 18 de juliol de 2016