Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L’Ajuntament d'Eivissa ja te registrades unes 50 de bicicletes en el servei de Biciresgistro, un sistema voluntari de registre que permet dissuadir del robatori i recuperar bicicletes desaparegudes, facilitant així que augmenti l'ús de la bicicleta.

L'Ajuntament d'Eivissa ja disposa d'un llistat de 30 bicicletes registrades,vuit d'aquestes bicicletes pertanyen a la Policia Local i als voluntaris del servei de Protecció Civil d'Eivissa, i la resta registrades voluntàriament pels seus propietaris a més d'una vintena recuperades per la Policia Local d'Eivissa que es troben al dipòsit municipal de vehicles i que es poden consultar a traves de la pàgina web de l'Ajuntament d'Eivissa.

La regidora de Policia Local d'Eivissa, Estefania Torres i el coordinador de mobilitat del Consell Insular d'Eivissa, Gianandrea Di Terlizzi, han presentat la posada en marxa del servei a l'Ajuntament d'Eivissa, el primer de l'illa que ha començat amb la campanya de registre de bicicletes.

Estefania Torres ha destacat que la iniciativa va sorgir precisament del departament d'educació Vial de la Policia Local d'Eivissa i ara és aquest ajuntament el primer de l'illa que ja ha llançat el servei a a la ciutadania.

Per altra banda, el coordinador de mobilitat, Gianandrea Di Terlizzi ha confirmat que el Consell Insular participarà en la publicitat i difusió el servei de Biciregistro en totes les proves esportives per tal d'animar a tots els usuaris a utilitzar al sistema de registre que significa dotar de mes seguretat als propietaris de bicicletes.

El funcionament de Biciregistro.es és molt senzill, l'usuari registra la seua bicicleta a través de la pàgina web www.biciregistro.es que es pot trobar a traves de la plana web de l'Ajuntament www.eivissa.es mitjançant el pagament d'una única quota de 7 euros. Policia Local un joc de registre en el que hi ha un conjunt d'estris i adhesius, fabricats en un material molt difícil de extreure, que en cas d'agressió, deixa un codi enregistrat en el bastidor i visible sota una llum ultravioleta.

La regidora de Policia Local d'Eivissa, Estefania Torres, ha animat als propietaris de bicicletes que es donin d'alta en el sistema perquè afavoreix la feina de la Policia Local i de les tendes i tallers de bicicletes en cas de robatori.

El coordinador d'Educació Vial de la Policia Local d'Eivissa, Alberto Serrano, ha afirmat que aquest sistema es molt segur i que , fins i tot, en el cas de que l'adhesiu es destruís, queda una marca per tal que Policia Local localitzi, de manera ràpida, al propietari de la bicicleta.

Als propers mesos es realitzarà una campanya informativa entre els comerços de la ciutat amb l'objectiu de contar amb la col·laboració del sector en el registre de totes les bicicletes que es venen a la ciutat.

Segons l'últim Baròmetre de la Bicicleta, a un 19´5% dels ciutadans els han robat alguna vegada la bicicleta. El robatori és una de les principals dificultats per al desplaçament en bicicleta per les ciutats.

Eivissa, 14 de juliol de 2016