Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Des d'avui es pot visitar l'exposició Interactua con el Arte de la sèrie Bancos Sociales Modificados de l'artista Jeppe Heim. Es tracta de l'exposició de cinc bancs, ubicats al passeig marítim d'Eivissa, dissenyats per l'artista Jeppe Hein conegut internacionalment per la seva producció d'obres interactives i experiencials situades entre l'art, l'arquitectura i la seva pròpia invenció tècnica.

L'exposició esta comissariada per Ventana Contemporary Ibiza i la nova associació cultural Art Patrons Ibiza i hi col·labora l'Ajuntament d'Eivissa. Es tracta de cinc bancs, inspirats en els clàssics bancs dels parcs però reinventats per a estimular la interacció de manera divertida. Els bancs de l'artista Heim estan especialment dissenyats per a jugar, usar o interactuar qüestionant la idea de que l'art no es toca. L'artista danès reinventa el banc public convertit-los en una obra d'art que anima a la autoexpressió espontània i anima al diàleg.

Una de les línies d'actuació en matèria de cultura que l'Ajuntament d'Eivissa ha volgut portar endavant des de l'inici de la legislatura ha estat la d'apropar l'art a la ciutadania, i hi ha poques maneres millor de fer-ho que treient-lo al carrer.

El regidor de Cultura, Pep Tur, ha afirmat que “per aconseguir-ho, també és necessària la col·laboració entre les institucions públiques i les entitats dedicades a l'art que tenim al nostre voltant. És el cas de la associació Art Patrons, que ha facilitat que puguem contar amb aquesta exposició de l'artista Jeppe Heim a la nostra ciutat. Des de l'Ajuntament hem volgut col·laborar en aquesta iniciativa perquè, més enllà de ser art al carrer, es tracta d'art interactiu. Són peces perquè la gent les gaudeixi i pugui formar part d'elles, jugar amb elles o descansar, seure a llegir o simplement contemplar-les. Animem a tothom a que faci una volta pel Passeig Joan Carles I i s'apropi a una manera diferent de gaudir de l'art”.

Els bancs han estat exposats anteriorment a Nova York, Singapur, Auckland o Copenhague entre altres ciutats del mon.

El proper dijous, dia 14 de juliol de 20:00 a 22:00 hores, es realitzarà una inauguració de les obres amb un recorregut guiat a la galeria Ventana Contemporary a Marina Botafoc.

Els bancs quedaran instal·lats al passeig Marítim d'Eivissa fins el 30 d'octubre.

Tall de veu del regidor de Cultura, Pep Tur