Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L'Ajuntament d'Eivissa signa convenis de col·laboració amb entitats socio-sanitàries per import de 45.000 euros. Els familiars de malalts d'Alzheimer, la Plataforma Sociosanitària i els dos clubs de majors reben el suport econòmic de la institució municipal.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el tinent d'alcalde de Benestar Social, Joan Ribas, han signat aquest matí quatre convenis de col·laboració amb entitats de l'àmbit socio-sanitari per tal de recolzar la seva tasca. Aquestos convenis suposaran una aportació total de 45.000 euros per que puguin seguir desenvolupant la seva activitat i millorar la qualitat de vida de les persones a les que aquestes organitzacions es dirigeixen.

El conveni amb la Asociación de Familiares de Enfermos de Alzheimer de Ibiza y Formentera contempla l'aportació directa de l'Ajuntament d'Eivissa de 16.000 euros per tal que es puguin mantenir els projectes propis de l'associació i es potencïi el Servei d'Ajuda a Domicili de Respir de Cap de Setmana, així com les actuacions per millorar la qualitat d'atenció al ciutadà amb Alzheimer i als seus familiars.

La Plataforma Sociosanitària de les Pitiüses, que aglutina a 17 associacions de l'àmb socio-sanitari rebrà 14.000 euros de subvenció directa per tal de contribuir al desenvolupament dels seus programes, especialment el servei de fisioteràpia, el de logopèdia i el d'informació i orientació. L'Ajuntament entén que aquesta entitat és un punt de referència i informació al ciutadà, que ha afavorit notablement l'associacionisme al nostre territori, i que ha creat nous recursos i serveis que milloren les condicions de les diferents associacions que la conformen i els seus membres i usuaris.

El tercer conveni, amb el Club de Jubilados y Pensionistas de Ibiza ‘L'Esplai', suposa una subvenció de 10.000 euros a aquesta entitat amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la gent gran del municipi, prevenint situacions de dependència i incrementant les accions de promoció social i l'atenció prestada. El Club té com a objectiu fomentar la incorporació i participació de forma activa a la vida comunitària dels seus socis i promoure activitats socioculturals de formació, esportives i econòmiques per a les persones majors.

Finalment, el conveni amb el Club de Jubilados y Pensionistas del Mar de Ibiza y Formentera preveu la concessió d'una subvenció de 5.000 euros per a promoure, potenciar i desenvolupar programes socioculturals destinats a millorar la qualitat de vida de les persones majors. Concretament, els serveis que es posen a disposició de les persones grans són tallers de lleure, visites culturals, la programació d'una sala d'exposicions i un espai de tertúlia.

Totes les entitats rebran el 75 per cent de la subvenció en el termini màxim d'un mes des de la signatura del conveni i el 25 per cent restant en el moment que s'aprovin les justificacions de les despeses.