Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L'Arxiu Històric d'Eivissa ha digitalitzat els originals de la revista històrica Los Archivos de Ibiza entre els anys 1902 a 1904 de l'historiador eivissenc Josep Clapés. La digitalització i el bolcat de la revista a la web de l'Arxiu Històric d'Eivissa suposa una nova capçalera que els investigadors i ciutadans interessats poden consultar ja a través de la web.

Aquesta acció s'emmarca dins de les activitats organitzades entre la Conselleria de Cultura del Consell Insular d'Eivissa i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa al voltat de l'any Clapès, amb motiu del centenari de la mort de l'historiador, nascut a Santa Eulària des Riu a l'any 1864.

L'hemeroteca Municipal d'Eivissa disposa dels originals de Los Archivos de Ibiza així com la seua edició facsímil en paper.

Ara, aquesta digitalització donarà pas a l'edició facsímil en paper per part del Consell Insular d'Eivissa.

El militar i historiador Josep Clapés Juan va néixer el 1864 a Santa Eulària i va morir a Es Castell, Menorca, l'any 1916. Va ser militar però la seua tasca investigadora i d'historiador és molt important i a ell es deu la primera publicació d'investigació històrica de les Pitiüses.

La revista Los Archivos de Ibiza va aparèixer l'abril de 1902 i es va publicar, tot i que de manera irregular, passant de mensual a anual, fins a l'any 1915.

Per altra banda, enguany es commemora el centenari de la mort de tres il·lustres eivissencs, als quals es dedicarà l'activitat l'Escriptor del mes de la Biblioteca Municipal d'Eivissa.

Els escriptors son Josep Clapés, Felip Curtoys i Valls (nascut a Dalt Vila, fou polític -arribà a exercir d'alcalde interí de la ciutat-, periodista, escriptor) i Arturo Pérez-Cabrero.