Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Conveni aiguaL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i l'alcalde de Sant Antoni de Portmany, Josep Tur, han signat aquest mati un conveni de col·laboració mitjançant el qual els dos ajuntaments es comprometen a assumir les despeses generades dels informes i estudis tècnics, jurídics, econòmics i socials de creació d'una mancomunitat que gestioni el servei public d'abastiment d'aigua potable i sanejament.

L'objectiu de la creació de la mancomunitat del subministrament d'aigua als dos municipis es millorar l'eficiència d'aquest servei i augmentar la inversió. Precisament la redacció de la memòria justificativa serà la que determini els avantatges per a la ciutadania i la qualitat del subministrament derivats d'un servei mancomunat.

 

L'Ajuntament d'Eivissa i el de Sant Antoni de Portmany ja tenen els treballs previs propis a la licitació del subministrament de l'aigua preparades i, gràcies a aquest conveni en el que els dos ajuntaments aprovisionen 50.000 euros cadascun, es dura a terme la redacció d'un Memòria Justificativa sobre el canvi de gestió a través d'una Mancomunitat dels serveis de subministrament d'aigua potable i clavegueram dels municipis d'Eivissa i Sant Antoni, la redacció dels Estatuts finals de la Mancomunitat i l'estudi econòmic i financer  així com  la valoració conjunta dels serveis de subministrament d'aigua dels dos municipis.
Aquestos estudis son necessaris per determinar si la gestió de l'aigua a traves d'una mancomunitat es la manera mes eficient i eficaç per al subministrament d'aigua als dos municipis. Es preveu que els estudis  estiguin enllestits en un termini màxim de 6 mesos i la constitució de la mancomunitat en  un termini màxim de 10 mesos.

L'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que “aquesta feina esta dirigida a unir esforços i donar un millor servei a la ciutadania. Es un primer pas que es marcarà una ruta per mancomunar els serveis d'aigua i ha agraït la predisposició de l'Ajuntament de Sant Antoni i la visió de futur del seu alcalde”. Per la seva banda, l'alcalde de Sant Antoni, Josep Tur, ha destacat que aquesta firma significa “arribar a posar en marxa allò que es positiu per als municipis. Segons la informació que se disposa, la mancomunitat pot arribar a un estalvi del 15% per als municipis i per Sant Antoni val la pena esperar per tal de tenir un futur millor,  tenir millors inversions a costos mes raonables”.