Juliol 23, 2019

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Aquesta tarda s'ha reunit a l'Ajuntament d'Eivissa amb caràcter extraordinari i urgent, la Comissió Informativa Especial de Talamanca per tal de donar conta del projecte de substitució de l'emissari de Talamanca i la seva tramitació.

A la reunió hi han assistit l'alcalde d'Eivissa Rafa Ruiz, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, els consellers de Medi Ambient i presidència del Govern Balear i  representants de l'associació de veïns de Talamanca a més dels representants dels grups municipals de l'Ajuntament d'Eivissa que conformem aquesta comissió.

 

El Consell de Govern del passat 17 de juny va aprovar instar a Abaqua a la declaració d'emergència de la substitució de l'emissari de Talamanca després de rebre els informes favorables de l'Abogacía de la Comunitat Autònoma a instàncies dels informes emesos pels tècnics de les conselleries de Medi Ambient, Agricultura i pesca i per la Conselleria de Salut del Govern Balear. Els motius de l'aprovació de la declaració de l'emergència han estat decisius: possibles danys ambientals sobre la praderia de posidònia i qualitat de l'aigua, per la salut de les persones en cas d'una avaria i per la imatge  turística d'Eivissa

L'emergència del projecte es preveu dur a aprovació al Consell d'Administració de Abaqua que es celebrarà el proper dimarts dia 28 de juny. Una vegada s'aprovi i es publiqui al Butlletí Oficial de les Illes Balears, l'empresa pública Tragsa, que executarà l'obra pressupostada en mes de 5 milions d'euros, disposa de 30 dies per iniciar les feines que tindran una durada d'entre 9 i 12 mesos

El finançament de l'obra es realitzarà per part de l'Ajuntament d'Eivissa, Consell Insular i Govern Balear que pagaran 330.000 mil euros cadascun al l'any 2016, de 666.000 euros al 2017  i de 999.000 a l'any 2018. El Govern Balear retornarà, al Consell Insular i l'Ajuntament d'Eivissa les quantitats econòmiques que avancen en quatre anualitat a partir de l'any 2019.

Les obres del nou emissari transcorren per un tram terrestre de 1.069´5 m de longitud que s'inicia a l'Avinguda 8 d'Agost, concretament a la glorieta que enllaça amb el Passeig Joan Carles I, per a la connexió amb l'actual tram terrestre. El traçat continua pel Passeig Joan Carles I en direcció al dic de Botafoc, sempre per la zona del passeig.

El tram marí, de 850,31 metres, començarà a l'illa Grossa, i tindrà una part  que es perforarà directament al fons marí i un altra que només s'hi recolzarà posat llasts perquè no es mogui i on comença el tram de difusors de l'emissari.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat la feina coordinada feta durant el darrer any per part de les diferents administracions i ha recordat que es tracta d'una obra molt esperada amb la que l'equip de govern es va comprometre a treballar des que va arribar al govern de l'Ajuntament d'Eivissa. També ha agraït “la predisposició del Consell Insular que va entendre que el tema de l'emissari era cabdal no nomes per la ciutat sinó per a tot l'illa”. L'alcalde ha confirmat que, ja s'esta treballant en la redacció d'un conveni mitjançant el qual es retornaran els diners aportats per a dur a terme l'obra de l'emissari.

Per la seva part, el president del Consell Insular, Vicent Torres, ha dit que el d'avui es un dia de satisfacció en el que es posa de manifest la gran feina de col·laboració entre les diferents administracions i dels veïns de Talamanca.
La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol ha afirmat que el d'avui és "d'aquells dies en que sent  orgull de dedicar-se a la feina política perquè els compromisos i les paraules es converteixen en fets". També ha volgut destacar la feina del conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal que ha ha permès, juntament amb el seu departament, declarar l'emergència de l'emissari. La presidenta també ha agraït la feina de l'alcalde Rafa Ruiz i del president del Consell Insular que col·laboren en el finançament de les obres d'aquesta infraestructura fent realitat una demanda ciutadana molt important per l'illa d'Eivissa.