Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i la regidora de Medi Ambient, Montse Garcia, han presentat aquest matí els primers vehicles de neteja i recollida de residus arribats a Eivissa i que entraran en funcionament a partir de la matinada del dia 12 de juny, moment en que Valoriza, la nova empresa adjudicatària de la concessió, comença a fer feina al municipi d'Eivissa.

L'alcalde d'Eivissa, ha recordat el compromís amb la ciutadania de posar en marxa quan abans la nova contrata de neteja, un compromís que s'ha complert en el termini previst i “espera que la nova empresa doni el servei que es mereix la ciutadania”. També ha insistit en que “la implantació de la nova empresa es farà de manera progressiva, dins dels propers 6 mesos, i que s'hauran de fer campanyes de conscienciació entre la ciutadania per a millorar els hàbits entre la població”.

La regidora de Medi Ambient, Montse Garcia, ha destacat que “els canvis es notarà al carrer des del primer moment perquè amb la nova maquinària que ha arribat es començara una campanya especifica de neteja a les voreres dels carrers, places i zones peatonitzades de la ciutat”.

Sobre la neteja específica de la ciutat, la tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa, Sandra Romero, ha destacat que els tractaments estaran sectorialitzats, es treballarà segons les necessitats de cada barri depenent de la seva tipologia i seran feines molt més mecanitzades ja que els operaris aniran acompanyats de maquinària per millorar serveis i que el resultat sigui optim”.

Pel que fa a la implantació dels nous contenidors, es produirà al mes d'octubre de manera progressiva. El nombre de contenidors augmenta un 10% amb respecte als actuals. A partir d'ara un estudi de redistribució amb una proposta de col·locació nova, amb augment de la presencia de contenidors selectiva. En total hi haurà prop de 1.800 nous contenidors.

La feina es centrarà en la neteja de taques, voltants de contenidors, papereres, zones turístiques, millora la neteja de platges amb la incorporació d'un torn de neteja a la tarda.

Quan els grans productors comercials es manté el servei de recollida comercial que ja esta implantat amb el paper cartró i es preveu reforçar els servi de recollida de vidre i començar a posar en marxa la recollida d'envasos.

Pel que fa al gerent de l'empresa Valoriza, Mario Córcoles, ha destacat la millora que suposarà l'inici de les feines a la ciutat amb “una forta aposta per les noves tecnologies amb camions propulsats amb gas natural el que garanteix menys emissions de CO2 i menys renous en la recollida”.

Valoriza començarà a prestar el servei, amb mes d'una vintena de vehicles, durant la matinada del proper diumenge dia 12 de juny i es preveu centralitzat els esforços amb una neteja intensiva als carrers de la ciutat, especialment a les voreres i punts negres.

Tall de veu de Rafa Ruiz, alcalde d'Eivissa

Tall de veu de Montse García, regidora de Medi Ambient