Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Cloenda tallers llenguaS'ha celebrat la cloenda dels talleres de llengua per a infants, organitzats pel Departament de Normalització Lingüística de l'Ajuntament d'Eivissa, en el que hi han participat al voltant de 40 estudiants de primària, d'entre 6 a 12 anys, de diferents nacionalitats. 

Els tallers de llengua, organitzats pel departament de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Eivissa i que compten amb una llarga trajectòria, han vist incrementada notablement la seua demanda en aquests darrers cursos. Els tallers estan dissenyats per oferir una eina de recolzament a les escoles en la seua tasca diària quant a acolliment d’infants nouvinguts, així com una ajuda externa en la millora de les competències lingüístiques en català dels infants de primària en general.

És així com en aquests tallers es dóna prioritat a la pràctica de la comprensió i expressió oral de la llengua catalana d'una forma lúdica, alhora que aprenen diversos aspectes de la nostra cultura que els ajuden a conèixer millor el lloc on viuen. Aquestes característiques dels tallers fan que els infants aprenguin a entendre i expressar-se millor en  llengua catalana, cosa que redunda positivament en la seua tasca diària a l'escola i en un millor coneixement de la societat en què viuen.

L’oferta dels tallers es fa directament a les famílies a través de les escoles, de forma que és el mateix professorat qui aconsella l’assistència dels infants a aquesta activitat per tal de millorar les seues competències lingüístiques.

El format dels tallers són de 25 hores de duració,  repartides en dues classes setmanals d'una hora a l'escola de sa Bodega. L'alumnat, per tal d'una major adequació a les seues característiques i interessos, es reparteix en dos grups d'edat: infants de 1r a 3r de primària, d'edats compreses entre 6 i 8 anys, i un segon grup per a infants de 4t a 6è de primària, és a dir, d'entre 9 i 12 anys.

Durant aquest curs 2015-2016 s’han impartit dos mòduls, repartits en un total de cinc grups per donar cobertura a tota la demanda existent.

Ahir els infants celebraren la clausura del segon mòdul, impartit de febrer a maig. Al voltant d’una quarantena d’alumnes recolliren el seu diploma que acredita l’assistència al Taller de Llengua.

Les nacionalitats dels infants són molt diverses:
4 de Paraguai
4 de Equador
14 de Marroc
6 de Filipines
5 de Romania
1 de Xina
1 de Veneçuela
1 de Paquistan
1 de El Salvador
1 de R. Dominicana
1 de Bèlgica
1 de Cuba
2 de Brasil
2 de Bolívia
10 que venen de la resta de l'estat espanyol (País Basc, Andalusia, Extremadura, Galícia).

Tots els alumnes procedeixen dels centres escolars del municipi d’Eivissa: CEIP Poeta Villangómez, Can Cantó, Cas Serres, Sa Bodega, Can Misses, Sa Graduada, sa Blanca Dona i sa Joveria.