Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Presentació s'AlameraL'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Patrimoni, Pep Tur, acompanyats de Jesús Arcos, membre de l'equip del despatx d'arquitectura Aldayjover, redactor del projecte de reforma de Vara de Rey, han presentat el projecte de peatonització de s'Alamera i la plaça del Parc.
 
Els objectius del projecte de peatonització de Vara de Rey i s'Alamera són, d'una banda, fer de la ciutat un espai amable per a les persones, donant protagonisme als vianants i d'altre integrar la zona històrica a la ciutat.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que “la reforma de s’Alamera i de la Plaça del Parc era un compromís d’aquest govern amb el qual varem posar-nos a treballar des dels primers dies. Aquesta obra representa un canvi de model imprescindible per a Eivissa. Una ciutat que volem sigui amable i per a les persones, recuperant un espai emblemàtic que han ocupat els cotxes i aquest fet es concreta amb projectes com aquest”

Amb la reforma de s'Alamera i la plaça del Parc es recupera el projecte que havia estat aturat durant els 4 anys de la passada legislatura, al que s'han incorporant varies modificacions com ara la millora de la mobilitat al barri amb la incorporació d'un carril bici, l'ampliació de l'àmbit d'actuació amb la als carrers Jaume I i Comte de Rosselló per tal de tancar correctament l'obra i s'ha eliminat del projecte una part d'infraestructures que ja han estat executades.
 
Per al regidor del Patrimoni de l'Ajuntament d'Eivissa, Pep Tur, es tracta d'una obra molt important per a la ciutat que te per objectiu apropar e integrar la zona Patrimoni Mundial, actualitzar els espais de s'Alamera, p del Parc i la zona sota murada, que actualment es troben molt degradats i revitalitzar la zona.

El regidor de Patrimoni ha explicat les qüestions tècniques del projecte, en el que es protegeix i s'incrementa tot l'arbrat al passeig de Vara de Rey, es reutilitza la pedra de les voreres de pedra i es conserven els bancs, ja tradicionals al passeig, reordenant-se l'ocupació de la via pública convertint el passeig en una zona ampla i lliure d'obstacles. El projecte inclou la retirada de tot el cablejat aeri i obsolet de la zona d'actuació i l'habilitació de vials de servei a tot l'àmbit. A més, les lluminàries es protegeixen i s'incorpora una il·luminació al terra del passeig.
Per altra banda, amb l'obra de peatonització es preveu la futura reordenació del trànsit al nucli històric (Dalt Vila i la Marina) a través d’un únic punt d’entrada i control.

Per la seva banda, l'arquitecte Jesús Arcos, membre de l'equip redactor, ha destacat que al començament es trobaren un casc històric separat de la resta de la ciutat i uns espais que, tot i ser dels mes importants, es trobaven en un estat de degradació evident. Amb aquest projecte, ha explicat, es revitalitza i modernitza la zona integrant-la al casc històric.

Les obres començaran al proper mes d'octubre, tenen un termini d'execució de vuit mesos i compten amb un pressupost de 3'8 milions d'euros.

Enllaç a:
· Presentació del projecte en pdf