Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

UA-27La ponència del Pepri analitza el dilluns l’Estudi de Detall per al seu posterior enviament a la Comissió de Patrimoni del Consell d’Eivissa.

Durant el dia d’avui la Regidoria de Patrimoni i el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat han tancat el contracte amb una empresa de construcció per tal que, a partir de dilluns, comenci la construcció d’un mur perimetral de formigó al voltant de la UA 27. L’objectiu d’aquest mur és protegir les vivendes desallotjades de noves accions vandàliques i preservar-les buides i sense més danys fins a la seva rehabilitació integral.

Aquesta mesura estava dins del ventall de possibilitats amb el que treballava Patrimoni des que es va donar autorització judicial per desallotjar els habitatges. Donat que té un cost que ronda els 27.000 euros i que té un evident impacte visual fins ara s’havia intentat evitar però a la vista de l’actitud beligerant d’algunes persones, s’ha decidit donar aquesta passa endavant. La vigilància policial es mantindrà tant durant les dues setmanes que s’estima que tardarà en aixecar-se el mur com posteriorment i fins a la intervenció arquitectònica definitiva, amb visites diàries en diferents franges horàries per detectar qualsevol activitat indesitjable a la zona.

El mur de formigó es farà amb una tècnica constructiva més contundent encara que els tapiats, de tal manera que resulti més difícil de danyar i que ajudi a detectar de forma ràpida qualsevol intervenció. Com sabeu, les vivendes de la UA27 tenen un alt grau de protecció de Patrimoni i, per tant, no poden ser enderrocades ni es poden fer determinades actuacions que provoquin més danys a les façanes o les estructures originals, que seran restaurades amb el projecte que posarà en marxa el més aviat possible el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat.

D’altra banda, us informam que el proper dilluns està convocada la Comissió de Control del Pepri per analitzar l’Estudi de Detall de la UA27. Es tracta del document inicial per al disseny de la rehabilitació de la zona, que una vegada aprovat pel Pepri s’ha de tramitar a la Comissió de Patrimoni del Consell. L’Ajuntament d’Eivissa ja va iniciar fa mesos les gestions amb altres administracions per tal que aquestos documents puguin tramitar-se amb la màxima celeritat possible i està reservada una partida econòmica al Consorci per poder fer front a la rehabilitació de tota la illa. En tot cas, l’Ajuntament també segueix pendent de la sentència per poder desallotjar la única vivenda de tota la UA 27 que a dia d’avui encara està ocupada per persones que no són les seves propietàries legals.