Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaEl Jutjat d’Instrucció acorda el sobreseïment i arxiu de la causa coneguda com Park Control per la que s’havia arribat a imputar a tota la junta de govern de l’Ajuntament d’Eivissa i a tècnics municipals. Aquesta decisió judicial arriba després que la Fiscalia manifestés en dos ocasions que no s’apreciava cap delicte i que les acusacions particulars hagin renunciat a fer escrit d’acusació.

Us informam que l’Ajuntament d’Eivissa ha tingut coneixement avui de la decisió del Jutjat d’Instrucció número 1 d’Eivissa acordant el sobreseïment i arxiu de la causa coneguda com Park Control per la que es va imputar a representants de l’empresa adjudicatària de la zona blava del municipi, a diferents regidors i regidores de l’equip de govern de l’ex alcaldessa Lurdes Costa, així com a una regidora d’una legislatura anterior i el que aleshores era l’interventor municipal.

Aquesta decisió es produeix després que la Fiscalia hagi manifestat en dues ocasions processals diferents que no està ‘justificada la perpetració del delicte’ que va donar motiu a la formació de la causa i després que el particular que va impulsar la investigació i el Partit Popular hagin declinat presentar escrit d’acusació.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Eivissa vol manifestar la seva satisfacció per aquesta decisió, amb la que es posa fi a una situació que sempre s’ha entès que era injusta per a les persones involucrades. Les diferents imputacions varen recaure sobre funcionaris i polítics que varen prendre decisions emparades en informes tècnics i, per tant, mai de forma arbitrària o amb l’objectiu d’afavorir a ningú. Com sempre s’ha explicat, qualsevol decisió municipal es pot discutir i acabar dirimint al tribunal contenciós administratiu però donar la passa de fer acusacions de caire penal sense tenir cap prova al respecte és molt greu i perjudica la imatge de la institució i les persones que la representen.

Per tot l’anterior, l’Ajuntament d’Eivissa considera una excel·lent notícia que es pugui tancar aquest capítol i es restitueixi totalment l’honor de les persones que s’han vist involucrades en aquesta situació. 

Com ja sabeu, el jutjat va obrir diligències prèvies al 2010 per la denúncia d’un particular contra Park Control 2000 SL, per un presumpte delicte d’apropiació indeguda o malversació. Després, la causa es va ampliar amb la personació del grup municipal popular, que va posar en dubte un acord de la Junta de Govern que estimava parcialment les al·legacions de Park Control respecte de les quantitats que havia d’abonar a l’ajuntament.