Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Zones verdesL’Ajuntament d’Eivissa posa en marxa un projecte de col·laboració público-privada per a la millora i el manteniment de zones enjardinades. Diversos empresaris del municipi han manifestat ja el seu interès en col·laborar.

L’Ajuntament d’Eivissa, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha posat en marxa un projecte de col·laboració público-privada per tal de poder millorar les zones verdes del municipi d’Eivissa. Aquest projecte consisteix en permetre que empresaris privats puguin fer-se càrrec de diferents espais d’esbarjo o jardins del municipi i així completar la feina que fa el departament de jardins de la institució.

Aquest projecte neix de l’oferiment que han fet alguns empresaris però també de la voluntat de l’ajuntament d’implicar al teixit empresarial en la tasca d’aconseguir un bon estat del municipi. Durant els darrers anys les zones verdes i enjardinades de la ciutat han crescut molt i a hores d’ara resulta molt complicat poder mantenir-les totes en perfecte estat de revista només amb la plantilla de l’Ajuntament d’Eivissa.

Per tot això, des de la Regidoria de Medi Ambient s’ha preparat un conveni base que es podrà adaptar en cada moment a la capacitat i oferiment de cada empresari. Les empreses interessades podran escollir el lloc que volen mantenir d’un llistat quantificat que ha preparat l’Ajuntament o bé consultar si és viable incloure més llocs dels inicialment seleccionats. També s’acordarà l’aportació econòmica o la feina a realitzar, sempre baix els criteris tècnics de l’Ajuntament a l’hora d’escollir el tipus de planta o el sistema de reg a incorporar (primant espècies autòctones i amb poques necessitats hídriques). Els empresaris poden escollir entre realitzar la feina amb personal propi o bé pagar la contractació del personal necessari per dur a terme la millora acordada. Totes les col·laboracions es donaran a conèixer per tal que es pugui fer pública la contribució de cada un dels participants en aquest projecte.

Durant els propers dies l’Ajuntament d’Eivissa difondrà una carta de l’alcalde d’Eivissa donant a conèixer aquest projecte i invitant a totes les persones i empreses interessades a col·laborar. De moment, empresaris de ses Figueretes i del barri des Pratet ja han anunciat la seva intenció de participar.