Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

FundaturL’Ajuntament d’Eivissa vol manifestar públicament el seu agraïment a la Fundación Turística y Cultural de las Illes Balears (Fundatur) per la decisió del seu patronat de concedir una subvenció de 800.000 euros per al projecte de conservació i manteniment de les murades d’Eivissa.

Les muralles són el bé principal de la declaració de Patrimoni Mundial de la Unesco de 1999 i la primera obligació patrimonial de l’Ajuntament d’Eivissa és garantir el seu manteniment i estat òptim de conservació. Els seus valors històrics i patrimonials esdevenen únics i són una immillorable carta de presentació front el món, no només per a la ciutat o l’illa d’Eivissa sinó també per al conjunt de les Illes Balears. És per això que l’equip de govern municipal no va dubtar en cap moment a l’hora de proposar aquest projecte a Fundatur al tenir coneixement que s’estava debatent un repartiment de fons econòmics per a projectes d’interès cultural i turístic.

La decisió de Fundatur de col·laborar en la millora de les murades és una passa endavant en el reconeixement de l’incalculable valor d’aquest bé i la importància que estiguin ben conservades per interès de la població i els visitants i molt especialment per garantir que les generacions futures les rebran de la mateixa manera que ho hem fet nosaltres.

Per tot això, l’alcalde d’Eivissa, en nom de tota la Corporació Municipal, vol donar les gràcies de forma pública a Fundatur, i molt especialment a la seva presidenta, Carmen Matutes, per la sensibilitat demostrada a l’hora d’avaluar aquest projecte i apostar pel seu finançament.

El projecte de conservació i manteniment de les murades, pressupostat en 1,2 milions d’euros suposarà una gran operació patrimonial que inclourà actuacions per pal·liar les diferents afectacions que pateix l’estructura defensiva: des de l’eliminació de plantes i herbes, passant per la neteja i tractament de patologies, la recuperació de murs i pedres danyats o la posada en valor d’espais per al millor coneixement i difusió dels espais.