Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Viver d'EmpresesL'informe de la Fundació de Caixes d'Estalvi (Funcas), que acaba de publicar-se, i que avalua la presència i creixement dels Vivers d'Empreses a les Comunitats Autònomes situa en bona posició el viver d'empreses d'Eivissa i el classifica en el lloc 29 dins de la classificació de 90.

L'estudi analitza els Vivers d'empresa de totes les comunitats autònomes i destaca l'increment en el nombre de vivers que s'han creat des de 2008, any en que hi havia 45 vivers d'empreses respecte a l'any 2015 en el que s'han creat 578 vivers d'empreses.

El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Alfonso Molina, ha destacat que aquesta posició en el rànquing posa de manifest la bona feina que s'esta fent des de l'Ajuntament d'Eivissa e pel que fa a l'ajuda als emprenedors.

El Viver d'empreses va néixer a l'any 2006 en el marc d'un programa europeu, dos anys després es convertí en insular després  d'una aportació econòmica del Consell Insular d'Eivissa.

Durant els darrers 10 anys, el viver d'empreses ha assessorat 1621 idees i projectes empresarials presentats per més de 2150 persones emprenedores. S'han realitzat més de 2.100 atencions a persones amb actituds emprenedores i s'han creat mes de 100 empreses.

Als darrers mesos l'activitat s'ha incrementat degut a la posada en marxa dels bons d'assessorament, una acció que no s'havia produït als darrers anys, amb vuit col·legis professionals. Gràcies a aquestos bons, els emprenedors poden realitzar consultes de tipus econòmic, laboral o jurídic amb especialistes de manera gratuïta i els permet rebre assessorament pràctic en les seves matèries. 

Durant el 2015 el Viver d'empreses ha realitzat actuacions d'acompanyament i assessorament a 11 projectes de 25 persones empresàries.

Pel que fa al servei d'incubadora d'empreses cal destacar que des de la posada en marxa del Viver d'empreses han estat incubades 39 empreses a les quals se'ls ofereix, a més d'un espai físic, una sèrie d'accions personalitzades per tal de millorar les seves expectatives de vida.
De totes les empreses creades des de l'inici del Viver d'Empreses, més del 90 % continuen en funcionament.
En aquests moments el Viver d'empreses disposa de 5 mòduls lliures de 14m2, 17m2 i 18m2. Tota la informació dels serveis i el seu cost està disponible a la pàgina web de l'Ajuntament d'Eivissa www.eivissa.es/ecrea

En aquestos moments l'Ajuntament treballa per tal de signar un conveni amb el Consell Insular d'Eivissa amb l'objectiu d'incrementar el numero i la temàtica de les activitats previstes. 

Enllaç a:
· Tall de veu del tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Alfonso Molina