Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Alumnat emprenedor ICAPEL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruíz, ha rebut a una representació de l'alumnat d'Eivissa que participa al programa ICAPE, un programa educatiu impulsat per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d'Educació i Universitat i coordinat per l'IDI (Institut d'Innovació Empresarial)
Aquest programa impulsa les capacitats emprenedores, els valor de la persona i familiaritza els estudiants amb el concepte de responsabilitat social.
Avui han visitat l'Ajuntament d'Eivissa on s'ha fet entrega de les llicències d'Ocupació de la Via Pública, permís que necessiten com a part dels seus projectes, per a vendre al Passeig de Vara de Rey els productes que han elaborat a les empreses creades.
Els alumnes d'Educació Infantil han participat en el programa Creant emprenedors a l'escola. Els més petits, de 3er d'infantil, han creat una S.L.L, empresa de caire social, i passen per a totes les etapes de constitució, producció i venda d'una empresa de manera molt senzilla. Hi han participat el CEIP Sant Carles amb l'empresa Màgic jocs i el CEIP Can Coix amb SuperCoix.

En Educació Primaria, els alumnes creen una cooperativa, on tots i cada un dels socis n'és responsable de les decisions que es prenen. Durant tot l'any constitueixen una empresa, defineixen el grup directiu, nom , logotip per finalment vendre a un mercat.
Les cooperatives creades són:
Kidshop, Decoroix, Mercawai, Big Eggs, Creative Can Coix, Product CC, del CEIP Can Coix.
Manomahand del CEIP Guillem de Montgrí
Esmatxif market del CEIP Sant Antoni
Eeivissa del CEIP Sant Carles

En Educació Secundaria es treballa amb un programa de joves emprenedors socials en el que l'alumnat constitueixen una ONG real que ajuden a finançar un projecte de cooperació amb altres escoles.
Les ONG's creades son:
Ibiza SOS i ITS4u de l'IES S'Algarb
Pes Petits emprenedors socials i JUPE Junts units per Equador de l'IES Sant Agustí
BES Balàfia és solidaria de l'IES Balàfia
Salcedo para el mundo entero de l'IES Algarb.