Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Grups guanyadors concurs patrimoniL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, la regidora d'Educació, Mariví Mengual i el regidor de Patrimoni, Pep Tur, han rebut aquest mati als grups de 4rt d'ESO de l'Institut de sa Blanca Dona a Eivissa i els de IES Marina Cebrián de San Cristobal de La Laguna guanyadors del concurs i emmarcat dins d'una activitat promoguda pel Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat.

L'objectiu de l'activitat, en la que l'any passat participaren més de 400 alumnes, és que els joves que viuen a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat aprenguin a conèixer i valorar no tan sols la seva ciutat sinó la resta que gaudeixen del mateix títol, atorgat per la UNESCO. Amb aquest objectiu, els joves participen en diferents activitats didàctiques i educatives dirigides pel seu propi professorat i la participació en diferents viatges culturals a la resta de ciutats declarades Patrimoni de la Humanitat.

El grup de 4 d'ESO de l'IES Blanca Dona format per 30 alumnes ha estat el guanyador a Eivissa i és l'encarregat de acollir i ensenyar la ciutat d'Eivissa al grup d'escolar de l'IES Marina Cebrián que s'han traslladat des de San Cristobal de la Laguna. Pròximament els alumnes d'Eivissa visitaran també la ciutat de San Cristobal de la Laguna a les Illes Canàries.

El tema que han desenvolupat els dos grups ha estat “Les ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, ciutats de convivència, respecte i interculturalitat. El treball guanyador de IES sa Blanca Dona ha estat un documental que tracta sobre Eivissa durant la II República com a ciutat d'acollida cultural i el treball de l'IES Marina Cebrián ha estat “La Laguna, ciudad de Paz”.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha agraït als dos grups el seu interès en participar en aquesta iniciativa del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat i pel seu interès en conèixer la història de les seves ciutats, “perquè conèixer el passat es la millor manera d'afrontar el futur que hem de construït entre tots i totes”.