Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Pressupostos participatiusEls diferents vocals ja han rebut un dossier amb una trentena de projectes dels que hauran d’escollir els que considerin prioritaris.

Els membres del Consell de Participació Ciutadana es reuniran el proper dia 9 de març per acordar a quins projectes de millora es destinen els 400.000 euros d’inversió que, per primera vegada, es distribuiran segons criteris ciutadans i no del govern municipal. L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat de les regidores de Participació Ciutadana, Carmen Boned, i Vies Públiques, Elena López, ha donat avui a conèixer el dossier de projectes que s’ha enviat a tots els vocals del Consell de Participació per al seu estudi i valoració i ha destacat que ‘per primera vegada en aquesta ciutat, els representants del teixit associatiu tindran capacitat per decidir en què es gasta una part del pressupost municipal’.

Ruiz ha senyalat que el govern municipal espera que la partida assignada vagi creixent any rere any, una vegada que s’ha establert el sistema de participació i segons aquest vagi millorant i que, a més, confia en que amb aquesta mesura, i la dinamització de la participació ciutadana, les associacions s’enforteixin i recuperin impuls donat que s’han trobat amb molt de desànim a molts de col·lectius ciutadans.

La regidora de Participació Ciutadana ha recordat que el Consell està format per 15 representants (l’alcalde en qualitat de president, un membre de cada grup municipal i 10 vocalies que representen a les associacions dels àmbits empresarial, veïnal, esportiu, educatiu, gent gran, medi ambiental, soci-sanitari, cultural, de temps lliure i de voluntariat). Aquestos membres ja tenen des de fa dies el dossier amb una trentena de projectes, dels quals hauran d’escollir els que considerin més interessants per a la ciutat i, mitjançant un sistema de votació, prioritzar-los de tal manera que es desenvolupin tots els que es pugui fins arribar als 400.000 euros que té la partida. Boned ha ressaltat que aquest consell de participació ‘ha estat pràcticament sense activitat durant uns anys i que ja és hora de reactivar-lo i posar en mans de la gent la capacitat d’opinar i decidir sobre alguns assumptes’.

Per la seva banda, la regidora de Vies ha explicat que el dossier s’ha elaborat deixant fora projectes que siguin considerats urgents (i que han quedat reflectits al pressupost ordinari), de tal manera que cap obra de primera importància quedi fora. ‘El que hem fet és recollir tots els suggeriments que van arribant des de les associacions, a través de la Línea Verda, mitjançant els regidors de barri, etc., calcular el seu valor i fer un llistat que ara són els representants del Consell els que han de decidir en quin ordre es van executant, sabent que més enllà dels 400.000 euros els projectes quedaran pendents per al proper any’, ha comentat López.

Enllaç a:
· Propostes de projectes de millora
· Tall de veu de l'alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz
· Tall de veu de la regidora de Participació Ciutadana, Carmen Boned