Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Concurs ParadorL’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha assistit al lliurament de premis del concurs d’idees convocat per Turespaña per escollir a l’equip redactor de la fase final de les obres del Parador. Com sabeu, aquestes obres van quedar aturades per diferents raons i a dia d’avui, era necessari refer el projecte per tal d’integrar les troballes arqueològiques i donar una solució a l’aparcament que necessita tot allotjament turístic.

L’equip guanyador del concurs ha set la UTE anomenada ‘De piedra seca’ i composada pels arquitectes Ramon Andrada, Ignacio Lliso y Julián Manzano-Monis. Aquest equip, disposa ara de 7 mesos per a la redacció del projecte definitiu i rebrà pel treball 612.758 euros finançat íntegrament per Turespaña. En segona posició va quedar la proposta de l’arquitecte Fernando Cobos i, en tercera, la de la UTE de Domingo Esperante y Mezquita Arquitectura. En total, es varen presentar 16 propostes i altres dos han rebut mencions especials del jurat. Entre els membres del jurat figurava la tècnica de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa i també un representant del Consell d’Eivissa.

Quant a la proposta guanyadora, cal destacar la solució que donen al tema de l’aparcament. Pel que fa a la seua estètica, l’aparcament no tindrà murs cecs sinó que es formaran mitjançant una mena de gàbies amb pedra natural a dins, el que donarà ventilació natural a l’interior. A més, l’entrada a l’aparcament es farà a través d’un corredor obert amb vistes a la mar, el que encara permetrà que entri més llum natural a aquest espai, on hi haurà una recepció per facilitar l’arribada del visitant. Els vianants també tindran una connexió directa al Parador ja que amb un ascensor es podrà accedir directament al mateix.

Concurs ParadorPrecisament una altra de les millores d’aquest projecte valorada pels membres del jurat és el lloc de connexió entre l’entrada de l’aparcament i l’edifici del Parador. En lloc de fer-se l’arribada pel Pati d’Armes, aquesta proposta planteja que es faci a l’edifici Poulet Sur. Així, el túnel de connexió és més curt i el Pati d’Armes no s’ha de veure afectat per la sortida d’aquest túnel. Ja al Poulet Sur hi haurà un nucli de comunicacions per distribuir als visitants a les diferents dependències del Parador Turístic.

L’acte ha estat presidit per la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego. L’alcalde d’Eivissa ha tingut l’oportunitat de manifestar el gran interès de la ciutat per veure avançar aquest projecte, ‘que ha de ser un referent per al turisme de la nostra ciutat i la nostra illa i també per a la difusió i recuperació del patrimoni històric’. Ruiz ha demanat tant a la secretària d’Estat com a la directora de Turespaña, també present a l’acte, que s’impulsés aquesta obra tot el que fos possible per tal que pugui obrir portes quan abans. Ruiz recorda que fa massa temps que aquesta obra està aturada quan és evident que és una peça clau per completar la rehabilitació de Dalt Vila i dinamitzar el nucli històric de la nostra ciutat, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco al 1999.