Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Escola Pares i MaresLa regidoria d'Educació de 'Ajuntament d'Eivissa, a traves del Pla Municipal de Drogues, ofereix a tots els pares i mares del municipi d'Eivissa una Escola de Pares i Mares, composada per tres programes educatius depenent de les edats dels infants, amb la finalitat d'ajudar en la tasca d'educar els seus fills i filles.
Per aquest motiu, a partir del mes de febrer, s'ha ofert als centres de primària i secundaria un seguit de programes de convivència que es realitzaran a petició dels centres educatius.
En aquestos moments, ja han confirmat la petició dels tallers quatre centres de primària i dos de secundària del municipi d'Eivissa.
Els horaris dels programes es concreten amb els equips directius i es desenvolupen als propis centres educatius o a espais municipals.

El primer programa “Trobades Familiars” consisteix en una sèrie de xerrades dins dels centres educatius, d'una hora i mitja de durada, sobre temes relacionats amb l'educació familiar. La primera proposta de Trobades familiars versa sobre la temàtica de les normes i els límits com element principal de les pautes educatives familiars, però també hi ha previstes xerrades per millorar l'autoestima, la comunicació d'emocions i altres temes.
Aquestes xerrades estan dirigides a familiars amb fills i filles que estan cursant el cicle d'infantil (3 a 6 anys).
La metodologia son sessions de caràcter pràctic amb un debat.

El segon programa esta dirigit a pares i mares d'adolescents. “Atenció...Arriba un adolescent!” es un programa de prevenció familiar que te com objectiu promoure la capacitat d'adaptació dels pares i mares en l'etapa de l'adolescència. Es tracta d'adquirir coneixements, millorar les habilitats de comunicació entre pares/mares fills i filles i oferir recursos i estratègies per parlar sobre drogues o prendre consciencia sobre la importància de les normes i els límits.
Aquest programa está dirigit a pares i mares amb fills i filles que cursen 5è i 6è de primària (de 9 a 12 anys). Son 4 sessions d'una hora i mitja, de caràcter pràctic i dinàmic.

El tercer programa “Habla con ellos”,de la Asociación Deporte y Vida amb coordinació del Plan Nacional sobre Drogas, te com a objectiu fomentar la comunicació entre les famílies per tal de preveure i conèixer els primers contactes amb l'alcohol.
Els destinataris son famílies amb fills i filles cursant la ESO (de 1er a 4rt) de 12 a 15 anys.
Son sis sessions d'una hora i mitja cada una, en la que es donen les eines necessàries per actuar com a agents preventius.

Enllaç a:
· Informació completa