Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Fitur 2016Eivissa presenta a Fitur una innovadora plataforma que permet preparar la visita amb antelació i accedir a tota la informació de la destinació durant el viatge. El projecte ha set finançat pel Consell d’Eivissa i incorpora tecnologia QR, Beacon i targes NFC.

L’Ajuntament d’Eivissa ha presentat avui a Fitur una innovadora proposta per convertir el municipi en una destinació turística intel·ligent. Es tracta d’un projecte realitzat gràcies a la col·laboració econòmica del Consell d’Eivissa i desenvolupat per l’empresa Sismotur, com ha informat el tinent d’alcalde Joan Ribas durant l’acte públic per donar a conèixer aquesta iniciativa.

La novedosa plataforma Inventrip permet tant preparar la visita al municipi amb antelació, elaborant itineraris i escollint espais i llocs per visitar, com accedir a gran informació durant la mateix visita, gràcies a la incorporació de codis QR i tecnologia Beacon. Es complementa amb targes NFC que serveixen per personalitzar l’experiència del visitant, així com realitzar reserves en allotjaments, oferta complementària i activitats. Per a la implantació d’alguns d’aquestos dispositius es faran servir els elements de museïtzació que l’Ajuntament d’Eivissa ja va instal·lar fa anys al nucli històric, de tal manera que l’impacte visual i paisatgístic d’aquesta iniciativa es nul.

Ribas ha senyalat que el projecte anirà creixent any rere any amb la incorporació de l’oferta privada del municipi però amb un cost de manteniment anual molt baix. ‘Aquest projecte posa la tecnologia a l’abast del visitant, que podrà tenir a la palma de la mà tota la informació que precisa sobre la seva destinació tant abans d’anar-hi com una vegada iniciat el viatge’.

Per la seva banda, el president del Consell ha alabat el projecte per la seva capacitat innovadora i el fet que es pugui donar utilitat pràctica a la tecnologia per millorar la nostra indústria turística. Així mateix, Augusto Ramos, soci director de Sismotur ha explicat que aquest projecte ha set seleccionat aquestos dies per presentar-se directament al ministre de Turisme i la reina Letizia com una de les propostes més destacades de totes les que es donen a conèixer aquestos dies a la fira de Fitur.