Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Retirada runes Cas CapitàL'Ajuntament d'Eivissa retira de forma subsidiària 2.500 quilos de restes de runes al torrent de Cas Capità, dins del terme municipal d'Eivissa, que havien estat llançades de manera incontrolada a aquest espai natural.

Les runes han estat trobades a l'àrea de protecció de la casa pagesa de Can Codolar, al barri de Cas Mut, dins el torrent de Cas Capità durant una inspecció rutinària de la  regidoria d'Urbanisme durant les feines de revisió de cases i elements històric, culturals i patrimonials del Catàleg de Patrimoni d'Eivissa, incloses al Pla General d'Ordenació Urbana.

Després de comprovar que s'havien dipositat nombroses restes d'una obra dins de l'àrea de protecció de la casa pagesa de Can Codolar, el barri de Cas Mut, s'ha procedit avui a la seva retirada.
En total han estat retirats 2.500 quilos de fusta, runes i neumàtics que han pogut ser retirats. S'ha hagut d'avisar a una empresa especialitzada per tal que retiri unes restes de uralita que han de rebre un tractament especial al tractar-se de material contaminant. 

Els residus provinents d'obres s'han de dipositar a deixalleries o ser tractats per un gestor especialitzat. Es tracta d'una infracció greu tipificada a l'ordenança de residus sòlids que preveu multes des de 600 a 30.000 euros.