Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Obres PatrimoniL'Ajuntament d'Eivissa, sota la direcció de la regidoria de Patrimoni, i amb finançament del Consorci Patrimoni de la Humanitat, està executant un primer programa de petites obres de reparació a la zona Patrimoni de la Humanitat i al seu entorn amb una primera inversió, fins el passat 31 de desembre, de 23.337,06 euros.

Des de l'Ajuntament d'Eivissa s'ha considerat necessari, degut a la inexistència  d'un programa de manteniment a petita escala, executar una  sèrie d'obres com ara millores en els paviments que es trobaven en mal estat o voreres i pedres que s'havien desfet causant una mala imatge.

Les obres previstes, que encara s’estan portant a terme, van des del barri de la Marina fins a la plaça de la Catedral, a Dalt Vila, enllestint millores a paviments, voreres i altres elements. Així, ja s'ha actuat als paviments de la Plaça de la Font, als carrers d'Enmig, Bisbe Torres, Bisbe Cardona i a la Plaça de la Constitució (Mercat Vell) dins l'àmbit de la Marina, i ja s'ha començat a intervenir a l'àrea de Dalt Vila, amb obres al paviment del carrer Comte de Rosselló, a la confluència de la Costa dels Desemparats i el carrer de sa Carrossa (reparació de la vorera) i fent millores al baluard de Santa Llúcia substituint rajoles de pedra malmeses i intervenint al paviment de la rampa d'accés.

El regidor de Patrimoni, Pep Tur, ha afegit que “aquest programa de petites obres de reparació a la zona patrimoni mundial i el seu entorn més directe ve donat pel fet de que considerem que les grans intervencions són necessàries per la correcte presentació dels bens, però que al cap i a la fi, el principal bé de la declaració, que són les muralles de Vila, són un monument que es pot recórrer a peu en la seva integritat, un fet excepcional que fa que el manteniment a petita escala sigui igualment molt necessari”.

L'Ajuntament continuarà amb aquest tipus de programació de petites obres per millorar el Patrimoni de la ciutat i que així els ciutadans puguin gaudir del mateix. També senyalar que aquestes obres no inclouen reparacions a las muralles pròpiament dites, ja que és una feina que es farà dins el projecte de conservació i manteniment integral d’aquestes.
Evidentment, aquest manteniment no es contradiu amb operacions de més dimensions en les que l'Ajuntament ja hi treballa, com ara la rehabilitació del baluard de Sant Jordi, darrer baluard que queda per millorar al recinte emmurallat i pel que ja hi ha una proposta d'adjudicació de les obres o la intervenció a la Ronda Antoni Costa Ramon, a punt de ser licitada.