Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Port EivissaL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el president d'Autoritat Portuària de Baleares, Joan Gual, han presentat avui l'acord al que han arribat ambdues institucions per a les futures actuacions al Port d'Eivissa. Es tracta d'un acord global fruit d'un treball conjunt que s'ha vengut realitzant des de l'arribada de Gual a la presidència d'APB i que té com a resultat una visió de conjunt del que serà el Port d'Eivissa a mig termini.

Un dels objectius que s'ha buscat a l'acord és poder garantir un passeig per a vianants que vagi de mur a mur, el que suposarà l'eliminació de les tanques que separen actualment la zona peatonal de la marítima. Ruiz ha explicat que “es vol aconseguir un port per a la ciutat, peatonal i que es pugui recórrer de far a far”.

A la zona des Martell, l'Ajuntament d'Eivissa i Autoritat Portuària han acordat la creació d'una gran plaça pública que incorporarà, en forma d'amfiteatre, un edifici que només allotjarà usos portuaris lligats a la concessió d'amarraments que ja està atorgada. L'alcalde ha explicat que l'edifici final serà molt diferent a l'inicialment previst, ja que es reduirà notablement el seu impacte visual i quedarà integrat a la plaça, fent també les funcions de mirador a la mar i a Dalt Vila, i podent-se fer servir per a la programació d'activitats culturals i lúdiques com sempre s'havia defensat des de l'Ajuntament. Aquestes obres, segons ha assegurat el president d'Autoritat Portuària, estan adjudicades i podrien estar enllestides per a la propera temporada turística.

Pel que fa a les necessitats d'aparcament de la zona, altra de les preocupacions de l'Ajuntament d'Eivissa, l'acord reflecteix el compromís d'Autoritat Portuària d'iniciar en 2016 la licitació per a la construcció d'un aparcament semisoterrat amb capacitat per a uns 500  vehicles i que transcorrerà al llarg de l'avinguda de Santa Eulària, en la zona compresa entre el Club Nàutic i la rodona d'entrada a la zona portuària. La construcció d'aquesta infraestructura, així com la de les dos terminals, la que acollirà el trànsit de passatgers amb Formentera i la del dic de Botafoc, estan pendents de la redacció del projecte, però en els dos casos, el disseny final també haurà de ser fruit de l'acord entre ambdues administracions.
Una vegada es dugui a terme el trasllat de l'estació marítima de Formentera, en aquesta zona es preveu la creació d'una marina amb amarraments socials i preus estables dirigida fonamentalment a la demanda local de la gent de la mar.

D'altra banda, Autoritat Portuària s'ha compromès a millorar i reparar els elements arquitectònics que han causat perjudicis aquest estiu així com a incrementar la vegetació en tots els espais lliures. Quant a la neteja, una altra novetat de l'acord és que ports es farà càrrec de la contracta de neteja dels seus espais, deixant d'estar inclosa aquesta feina en les tasques que fa l'Ajuntament d'Eivissa. 

El president d'Autoritat Portuària, Joan Gual, ha mostrat la seva satisfacció “per la dinàmica amb la que han treballat les dues administracions tenint una visió de les necessitats de la ciutat d'Eivissa i de fer-les compatibles amb els usos i requeriments de l'Autoritat Portuària com a institució que gestiona el Port d'Eivissa”.

Joan Gual ha confirmat que s'ha previst una inversió total al Port d'Eivissa d'uns 140 milions d'euros dels quals ara mateix ja s'han invertit 80 milions.

Pel que fa als usos de les terrasses i places del Port d'Eivissa, Autoritat Portuària iniciarà els tràmits per a la desafectació d'aquestos espais, per la qual cosa totes les terrasses passaran a ser gestionades per l'Ajuntament d'Eivissa.

Enllaç a:
· Presentació en pdf (Us recordam que el disseny que apareix a aquesta presentació de l'edifici del Martell no és definitiu, que només introdueix el concepte de plaça amb continuïtat i en forma d'amfiteatre, i que a partir de l'acord presentat avui es treballarà expressament el disseny concret d'aquest edifici.)
· Tall de veu 1 de l'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz
· Tall de veu 2 de l'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz