Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Actes Dia contra violencia gènereLa regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa ha organitzat una setmana  d'actes per a donar major visibilitat a la celebració del Dia contra la violència cap a les dones que se celebra el proper dia 25 de Novembre.
Els actes han estat organitzat amb col·laboració de les regidories d'Esports, Medi Ambient, Urbanisme, Cultura i Educació i juntament amb el Casal de Dones.
Una ruta cicloturista, exposicions, flasmob, contacontes i tallers de sensibilització per a adolescents amés de la posada en marxa de la realització d'un curtmetratge per a prevenir la violència de gènere des de les aules, son algunes de les activitats previstes des de l'Ajuntament d'Eivissa.

Els actes comencen aquest diumenge dia 22 de novembre juntament amb  la regidoria d'Esports que organitza la primera ruta cicloturista al Parc Natural de ses Salines, on hi haurà una ruta alternativa per als participants més petits que hauran d'anar acompanyats d'una persona adulta.
La ruta comença a les 10 del mati des de la plaça d'Antoni Albert i Nieto.
Les primeres 30 inscripcions tindran una samarreta amb la imatge dissenyada especialment per a visibilitzar el missatge: Eivissa dóna la cara, Stop violència contra les dones.

El dilluns dia 23 de novembre, en col·laboració amb la regidoria de Cultura i l'associació Art From Ibiza, s'inaugura l'exposició “Mujeres” a l'antic Refectori de l'Ajuntament d'Eivissa a les 20 hores a Dalt Vila.
A l'exposició es podran veure obres de les artistes Diana Bustamente, Júlia Fragua, Júlia Ribas, Doralice Souza, Elisa Torreira i Josefína Torres. Aquesta exposició estarà oberta fins el dia 4 de desembre en horari de dilluns a divendres de 7.30 a 15.00 hores.

El dimecres 25 de novembre és el Dia Internacional contra la violència cap a les dones.
Al passeig de s'Alamera s'instal.larán punts informatius del Casal de Dones, l'oficina de la Dona al Consell d'Eivissa i de Dones Progressistes en els que es trobarà bibliografia i informació.
Amés, des de la regidoria de Medi Ambient i urbanisme es tenyirà de color lila l'aigua de la font d'Isidor Macabich i les llums de Vara de Rey i Can Botino a Dalt Vila.

Per altra banda, el divendres dia 27 de novembre de 19 a 20 hores s'ha previst el contacontes “Los colores” de Nunila López i Myriam Cameros, realitzat per Silvia Sodano a l'aula 3 de can Ventosa. L'entrada es gratuïta fins completar aforament.

Des de la regidoria d'Igualtat s'ha previst impulsar un taller de sensibilització de gènere: Adolescència i gènere: creant nous models de relació dirigit a l'alumna t de 3er i 4t d'ESO del municipi. La finalitat és analitzar i aprofundir en les creences que fonamente, justifiquen i perpetuen les manifestacions de violència per raó de sexe/gènere amb l'objectiu de deconstruirles i obrir portes a noves identitats i relacions més flexibles, no estigmatitzades i basades en la no discriminació.
Es tracta de dos tallers en el que es parla de gènere i sexualitat i de les relacions en línia i el ciberassetjament.
Els tallers seran impartits per la psicòloga Noemí Tur i Beatriz de Astorza.

Per altra banda es treballa també en un altra taller de confecció i realització d'un curtmetratge “Corto y Cambio” que te per objectiu prevenir la violència de gènere des de les aules. Dirigit als centres educatius, l'alumnat que hi participi escriurà, interpretarà i rodarà la seva pròpia historia. El projecte engloba talleres participatius en matèria de violència de genere i un curs de cinema per a desenvolupar les habilitats necessàries per a la realització del curtmetratge. Aquest projecte estarà dirigit pel productor audiovisual i guionista Aaron Valls.

Els instituts i col.legis interessats en participar en alguna d'aquestes activitats i tallers es poden posar en contacte amb el Casal de Dones al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..