Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Campanya igualtat

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa posa en marxa la campanya de conscienciació "Te corresponde, nos corresponde", acció englobada dins del projecte Equilibrio Balance, finançat pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales y Igualdad, en el que hi participen quinze ajuntament espanyols i dos noruecs.

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa participa en la segona convocatòria del Projecte Equilibrio-Balance entre la vida personal, familiar i professional des de novembre de 2013. Desprès de realitzar una actualització del diagnòstic al 2014, amb la recollida de dades  quantitatives i qualitatives, s'han posat en marxa les següents accions:

Campanya de sensibilització "Te corresponde, nos corresponde", realitzada per Creu Roja www.tecorrespondenoscorresponde.org

Aquesta campanya respon a la necessitat d'impulsar el paper de la família com a model d'actuació entre els més petits de la casa en la qual se fomenti el diàleg i la igualtat en el repartiment de les tasques domèstiques. Es a dir, no se trata d'ajudar a casa, sino de formar-hi part.

La campanya inclou un vídeo de conscienciació, una guía per desenvolupar valors de coresponsabilitat i igualtat en la gestió empresarial, històries de dones i les vinyetes “Esto no es un chiste”.

Per altra banda, l'Ajuntament d'Eivissa, a travès de la regidoria d'Igualtat,  ha tret al carrer l'acció  “Esto no es un chiste” amb vinyetes per tal de que la ciutadania observi les  diferències quasi invisibles existents encara entre els sexes dins la nostra societat a causa dels rols tradicionals de gènere. Per tal de fer-la  extensiva a tota la població tan resident com visitant,  la campanya està instal·lada als OPIS de la ciutat i als serveis públics del municipi.

“Esto no es un chiste” es una campanya de sensibilització i comunicació sobre la coresponsabilitat en els usos del temps i està dirigits a la ciutadania i a l'empresariat.

Per altra banda, aquesta campanya respon a la necessitat d'impulsar el paper de la família com a model d'actuació entre els mes petits en el qual se fomenti el diàleg i la igualtat en el repartiment de les tasques domèstiques i les que es realitzen fora dels rols tradicionals de gènere.

Per altra banda, i dins del projecte Equilibrio Balance, l'Ajuntament impulsa el projecte “Jugar en igualtat” a les escoles i escoletes del municipi amb la Guia de Corresponsabilitat. Actualment aquest projecte es dur a terme a les escoles de Sa Real, sa Graduada i Blanca Dona. Està dirigida a la infància de 2 a 3 i de 5 a 6 anys. El període d'inscripció encara està obert i s'hi poden apuntar les escoletes i escoles del municipi.

L'objectiu es incorporar la figura masculina a la primera infància, figura quasi inexistent en aquesta etapa,  així com oferir un espai on els rols de gènere s'intercanvien per tal de promocionar les capacitat de les persones sense distinció de sexe ,  a traves del joc. Aquesta guia didàctica està disponible en format digital a la web i en paper al Casal de Dones. Les poden sol·licitar, de forma gratuïta, totes aquelles escoles, entitats i persones interessades.

Per tal de dur a la pràctica aquesta guia didàctica, s'han imprés 3 còpies dels escenaris (format A0), personatges i objectes en gran amb els que es puguin jugar en grup. Aquestes còpies estaran disponibles per al seu préstec a la biblioteca de Can Ventosa i al Casal de Dones.

Enllaç a:
Vinyetes Campanya "Esto no es un chiste"