Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Itinerari Arxiduc murades

Els itineraris es realitzaran durant els caps de setmana dels mesos d'octubre i novembre i estan oberts al públic en general.

Una selecció d’imatges de la ciutat d’Eivissa realitzades per l’Arxiduc Lluís Salvador, aristòcrata i viatger que va visitar l’illa dues vegades, als anys 1867 i 1885, i que formen part de l'actual exposició  que es pot visitar al baluard de Sant Pere, han servit  per organitzar els tres itineraris que permetran reviure el passat de la ciutat i apreciar la monumentalitat de les muralles, avui patrimoni mundial.

LA CIUTAT I LES MURALLES. SEGLE XIX, LA MIRADA DE L’ARXIDUC.
Commemoració del centenari de la mort de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

- EXPOSICIÓ DE L’OBRA DE L’ARXIDUC. Selecció d’imatges de la ciutat d’Eivissa realitzades per l’Arxiduc Lluís Salvador, aristòcrata i viatger que va visitar l’illa dues vegades, als anys 1867 i 1885. Amb aquestes imatges podreu reviure el passat de la ciutat i apreciar la monumentalitat de les muralles, avui patrimoni mundial.

Lloc: Baluard de Sant Pere.

Horari: de dimarts a divendres  de 10.00 a 16.30 hores i dissabtes i diumenges de 10.00 a 16.00 hores. Dilluns i festius tancat.

- ITINERARIS VINCULATS A L’OBRA DE L’ARXIDUC. Dirigits al públic en general. Es realitzaran els itineraris per la ciutat que l’Arxiduc descriu en el seu llibre Les antigues Pitiüses, publicat el 1869. Les explicacions i parades aniran acompanyades de les làmines que il·lustren l’obra d’aquest personatge memorable.

DISSABTE 31 D’OCTUBRE: IMATGES DE DALT VILA.

Un recorregut per la ciutat emmurallada que comença al Mercat Vell pujant al Portal de ses Taules i plaça de Vila. Es continuarà cap a l’antic Convent dels Dominics (Casa Consistorial), on l’Arxiduc va fer una sèrie de comentaris respecte a aquest edifici i els dels voltants com l’antic Casino, situat al C/ de Pere Tur a can Botino. S’arribarà a la plaça de la Catedral on es pondrà especial atenció als edificis que esmenta l’Arxiduc com la Catedral, el Castell, l’edifici de la Universitat i la Cúria. Darrera el Castell, a la ronda de l’Almudaina, es recordaran els comentaris respecte a la fortificació renaixentista, destacant la torre de l’Homenatge i les vistes cap a Formentera. L’itinerari finalitzarà front al Portal Nou.

DIUMENGE 8 DE NOVEMBRE: EL PORT, SA PENYA I LA MARINA.

Passeig que s’inicia a la plaça de sa Font, per a dirigir-se a la plaça de la Constitució on es faran les explicacions del canvi de l’accés al Portal de ses Taules i la reestructuració de la zona amb el Mercat i sa Peixateria. Després es continuarà fins a la torre del Mar i s’explicarà l’ampliació del Port a l’època.

DISSABTE 21 DE NOVEMBRE: ELS VOLTANTS DE LES MURALLES.

Des del Portal Nou, es pujarà cap al puig des Molins, a prop de l’observatori on es contempla una estampa de Dalt Vila i les vistes cap al mar on es veu Formentera i ses Salines, fent la descripció dels illots i dels fars que esmenta l’Arxiduc. S’identificaran els molins i es continuarà cap al Soto, descendent després pel camí que recorre l’exterior de les muralles.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:

Centre d'Interpretació Madina Yabisha.
Telèfon:971 392 390.
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Enllaç a:
Imatge Exposició Itinerari