Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

App Ibiza CiudadL'Ajuntament d'Eivissa ha presentat una guia multimèdia per a la visita a la Ciutat. Es tracta de l'aplicació mòbil "Ibiza Ciudad", impulsada per Fundación Orange i GVAM en el marc del projecte Áppside (www.appside.org). L'app, destinada a tots els públics, inclou àudios i imatges adaptats a les necessitats de les persones amb discapacitat visual o auditiva mitjançant audiodescripcions, subtitulat i vídeos en Llengua de Signes Espanyola. Aquesta guia és totalment gratuïta i està disponible, des d'avui, per a dispositius iOS i Android.
Actualment l'aplicació presenta quatre recorreguts temàtics, entre els quals destaca la ruta clàssica "Imprescindibles", que recorre alguns dels enclavaments fonamentals per comprendre el valor històric i artístic del municipi eivissenc. En cadascuna de les tres visites guiades restants, el visitant pot gaudir dels baluards que formen part del recinte emmurallat de Dalt Vila, declarat Patrimoni de la Humanitat per ser considerat per la UNESCO la fortalesa costanera millor conservada de la Mediterrània; d'una ruta que li permetrà conèixer els secrets de l'Eivissa més desconeguda i d'un recorregut que submergeix el visitant en la riquesa arqueològica i marítima de la ciutat eivissenca.

Després de triar un recorregut, a través de l'opció "Accessibilitat" l'usuari podrà activar o desactivar els recursos que necessiti: subtitulat o audiodescripció (AD). A més, les persones que vagin a fer ús de la Llengua de Signes han de seleccionar una de les propostes específiques des de l'opció Recorreguts.

Sobre el projecte Áppside
L'app "Ibiza Ciudad" ha estat desenvolupada en el marc del projecte Áppside, que col·labora amb destacats museus i enclavaments culturals espanyols per promoure la creació d'aplicacions de guiatge que permetin gaudir de manera autònoma del nostre patrimoni. Per això, totes aquestes apps es caracteritzen pel seu contingut cultural destinat a tots els públics i adaptat a les necessitats de les persones amb discapacitat sensorial.

Fins a la data, Áppside ha signat un altre conveni nacional per desenvolupar una app accessible per a cadascuna de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat i ha estat implantat en el Museo de la Evolución Humana de Burgos, Museu Lázaro Galdiano de Madrid, Alcàsser dels Reis Cristians de Còrdova, Museu Carmen Thyssen Màlaga, Museo de la Naturaleza y el Hombre de Tenerife i Diputació Provincial de Cuenca. Així mateix, la província de Conca i les ciutats d'Àvila i Segòvia ja disposen de la seva pròpia aplicació.

Decàrrega en iOS: https://itunes.apple.com/us/app/ibiza-ciudad/id1014460583?l=es&ls=1&mt=8
Decàrrega en Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=ibiza.gvam