Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

voluntari lingüísticL’Ajuntament d’Eivissa i l’Institut d’Estudis Eivissencs reprenen el programa de voluntariat lingüístic al municipi d’Eivissa, un recurs molt sol·licitat per les persones interessades en parlar la llengua catalana de manera fluïda i segura.
El voluntariat lingüístic, que s’ha iniciat aquest mes d'octubre, té uns objectius clars: augmentar l’ús social de la nostra llengua; crear un marc en què els no catalanoparlants puguin practicar la llengua, i adquirir així seguretat i millorar l’expressió oral; que els catalanoparlants s’avesin a parlar en català als nouvinguts, i fomentar la convivència i l’intercanvi entre les diferents cultures.

L’activitat central del programa és fer parelles lingüístiques: es posen en contacte persones que parlen català amb altres que l’han començat a aprendre i el volen practicar. No es tracta d’un curs de català, no hi ha voluntat acadèmica.

Les trobades de les parelles lingüístiques han de ser una estona divertida parlant en català sobre diferents temes. Les persones que hi participin s’han d’avesar a fer servir el català amb naturalitat.

Les dues persones adquireixen el compromís de trobar-se un mínim de deu sessions d’una hora de durada i a parlar de manera relaxada i tranquil·la de temes diversos

Poden inscriure’s totes persones que vulguin practicar el català i en tenguin ja uns coneixements mínims, i tots els catalanoparlants que volem contribuir que els nouvinguts adoptin la nostra llengua i la facin seva. Qualsevol, amb els seus coneixements, hi pot participar sempre que parli la nostra llengua o la vulgui practicar.

Les persones interessades hauran d’emplenar un formulari d’inscripció amb les dades personals, la disponibilitat horària, els interessos i les preferències, de manera que es puguin ajuntar una persona voluntària amb una d’aprenent en funció de la seua disponibilitat i preferències (per horaris, interessos...).

A partir de la presentació que es faci des de l’IEE, la parella lingüística decidirà on es troba, i quan. En tot moment, es pot contactar amb l’Entitat, encarregada de gestionar el programa. Finalment, es farà una altra trobada conjunta per avaluar el funcionament de l’activitat.

Animam a participar activament en aquesta nova activitat. Les persones interessades en participar-hi, posau-vos en contacte amb l’IEE.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:
Institut d’Estudis Eivissencs
Carrer de Pere Francès, 12, 1er 2ª
07800 Eivissa
Telèfon: 971 31 27 75
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Enllaç a:
Cartell voluntaritat lingüístic