Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunio presidente govern balear

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat avui a Eivissa, en la seva primera visita institucional a l'illa, que la construcció del nou emissari de Talamanca és una prioritat per al seu govern i que el seu cost econòmic serà assumit íntegrament per la Comunitat Autònoma.

Armengol ha fet aquestes declaracions després de la reunió monogràfica sobre aquest assumpte a la que també hi ha assistit el conseller balear de Medi Ambient, Vicenç Vidal, els tinents d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa i la regidora de Medi Ambient.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha agraït a la presidenta del Govern de les Illes Balears que la primera visita institucional hagi estat al municipi d'Eivissa i ha destacat que el nou govern i l'Ajuntament d'Eivissa estan treballant des del primer moment en donar solucions al tema de l'emissari de Talamanca.

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha explicat que s'estan donant totes les passes per tal d'accelerar el mes possible la substitució de l'emissari de Talamanca després de comprovar que no havia a la conselleria ni partida ni projecte respecte aquesta infraestructura.

El conseller ha anunciat avui que s'ha trobat una nova alternativa de sortida de l'emissari, que es la número 5, considerada la millor perquè tindrà sortida pel Dic de Botafoc, evitant així la pradera de posidònia que hi ha a la zona. Ha recordat també que el Consell d'Administració de l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA), va acordar  el passat 10 de setembre l'inici, d'urgència, de l'expedient de contractació del servei per dur a terme la redacció del projecte del nou emissari marítim de Talamanca amb un cost de 126.000 euros.

També s'ha anunciat una inversió de 80.000 euros a la depuradora d'Eivissa  per millorar la qualitat de l'aigua i reduir la pressió que sofreix l'emissari. El Govern Balear s'ha compromès a mantenir i millorar el servei de vigilància a l'emissari de Talamanca així com l'equipament d'Abaqua.

El conseller ha destacat que, tot i que aquesta infraestructura no podrà estar feta  a l'any 2016, la posada en funcionament del nou emissari de Talamanca es un repte molt important i prioritari per a la seva conselleria.

Per altra banda, la presidenta del Govern Balear ha anunciat que l'1 % cultural del cost del projecte es dedicarà a la rehabilitació d'algun espai ses Feixes.