Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Donació arxiu historic L'Arxiu Històric d'Eivissa compta des d'avui amb la col·lecció més important de fotografies d'Eivissa d'Augusto Vallmitjana després de la donació de 75 noves fotografies d'aquest autor que ha fet el gestor cultural Florencio Arnán.

Es tracta de tres carpetes amb 75 fotografies datades de principis dels anys 70. La col·lecció anomenada “Mis cosas” es una edició numerada i limitada en la que, sobretot, es poden veure imatges de ball pagès i de cases pageses d'Eivissa.

Aquestes fotografies varen estar exposades a l'any 1974 dins la I Setmana Cultural d'Eivissa en la 1ª Mostra d'Arquitectura i urbanisme.

L'Arxiu d'Imatge i So Municipal d'Eivissa ja tenia dos carpetes de fotos,a més d'altres fotografies, en blanc i negre i color,i de fet va organitzar una exposició l'any 1991 es va editar un catàleg: August Vallmitjana i Eivissa.

Amb aquesta donació, l'AISME és l'arxiu de les Illes que té més fotografies d'August Vallmitjana.

Nascut a Barcelona l'any 1914. Als 10 anys es trasllada amb la seua família a Buenos Aires,on residí fins al 1970, any en que ve a Eivissa i fixa aquí la seua residència. Va morir l'any 1981 a Sant Josep, on està enterrat.

També s'ha presentat la donació de part de la biblioteca personal de Florencio Arnán a l'Arxiu Històric. Son prop de 500 exemplars de tot tipus però sobretot fons local i balear. Està ubicada a la Biblioteca de Can Botino pendent de classificació. Entre aquests llibres figuren exemplars importants com un exemplar de Ibiza Arqueologica de Arturo Perez Cabrero i Breve reseña Geogràfica e Històrica de Ibiza y Formentera de Pere Escanelles amb una edició de 1874.

Per altra banda, també s'ha presentat una petita donació que va rebre la setmana passada l'Arxiu. Es tracta d'un plànol del projecte d'urbanització de Cala d'Albarca al municipi de Sant Antoni datat de l'any 1963 i d'un cartell dels Focs de Sant Joan a la plaça d'Enrique Fajarnés Tur de l'any 1966.

Enllaç a:
Tall de veu del regidor de cultura