Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Defensa en la emergencias  Obres emissari

Les dues institucions entenen que hi ha d'haver partida pressupostària per executar l'obra a l'any 2016. L'alcalde Rafa Ruiz i el president Vicent Torres diuen que obrir el Cetis segueix sent una prioritat.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha rebut avui per primera vegada a Can Botino al president del Consell, Vicent Torres, en una reunió que lluny de ser protocolària 'ha set de molta feina perquè hi ha molts de temes que afecten a la ciutadania als que hem de donar solucions', segons ha explicat el mateix Torres en acabar la trobada.

L'emissari de Talamanca ha set la qüestió prioritària d'aquesta visita i és que ambdues institucions han acordat impulsar la declaració d'emergència de les obres de substitució d'aquesta canonada davant el Govern de les Illes Balears, amb l'objectiu de reduïr tot el que sigui possible els terminis de tramitació i aconseguir que es facin quan abans. En aquest sentit, Ruiz ha reiterat que considera que la Conselleria de Medi Ambient ha de pressupostar aquestes obres per al proper any però que, en cas d'existir un problema de disponibilitat pressupostària, l'Ajuntament d'Eivissa està en disposició d'avançar 3 milions d'euros per tal que no es demori el començament de les feines.

L'alcalde ha reiterat que posar en marxa aquest projecte no està sent fàcil perquè el Govern no ha trobat ni traçat decidit, ni projecte fet, ni partida econòmica per fer-ho però que la predisposició de la Conselleria és bona i que hi ha bona coordinació per avançar el més ràpid possible.

D'altra banda, Ruiz ha posat al dia al president del Consell de la solució tècnica acordada aquest matí per evitar inundacions a la Marina i, en aquest tema com a la resta de les qüestions tractades, el president s'ha compromés 'a estar al costat de totes les reivindicacions que faci l'Ajuntament d'Eivissa fent la pressió que sigui necessària perquè es vagin fent totes les infraestructures que fan falta'.

Pel que fa al Cetis, Ajuntament i Consell s'han reafirmat en que la seva obertura segueix sent una prioritat però han reconegut que la qüestió era molt complexa degut a l'enfrontament de les dues institucions durant els darrers anys. 'No tenim una data però és una prioritat i avui estam més a prop que ahir de poder obrir. Estam valorant i treballant en tots els temes que afecten a l'estació i obrirem el més aviat possible', ha senyalat l'alcalde.

Finalment, per part del president del Consell s'ha explicat que la reforma de la E-10, 'que ha estat al calaix durant els darrers anys' és una obra important per a la ciutat d'Eivissa que es vol posar en marxa de seguida que s'aprovi el Pla Sectorial de Carreteres amb l'objectiu d'evitar que 'una carretera divideixi la ciutat en dos parts'.